Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Lamborghini alkatrész Árvízelleni összefogást szeretne Magyarország

2013. augusztus 5.

Magyarország, mint a 14 országot magában foglaló EU Duna Régió Stratégia keretében az árvízvédelem társkoordinátora, azt szeretné, ha szorosabbá és hatékonyabbá válna az árvízvédelmi együttműködés a Duna menti országok között.

“Olyan átfogó árvízvédelmi felülvizsgálati programot kezdeményeztünk, amely az árvíz előrejelzésétől az operatív módon beavatkozó és a katasztrófavédelmi szervek együttműködésén keresztül az árvízvédelmi fejlesztésekig és rendszerekig terjed ki annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban és koordináltan csökkentsük az árvízi kockázatokat” – nyilatkozta Medgyesy Balázs kormánybiztos az MTI tudósítójának azt követően, hogy cseh partnereivel tárgyalt pénteken Prágában.

“Az utóbbi évek árvizeivel folytatott küzdelem tapasztalatai azt mutatják, hogy a problémát csak a regionális vízgyűjtő szintű együttműködés keretében lehet minden tekintetben megnyugtatóan rendezni” – jegyezte meg a kormánybiztos, aki Prágában a cseh miniszterelnökség, valamint a helyi fejlesztési, mezőgazdasági és környezetvédelmi tárca illetékeseivel tárgyalt.

“Megvitattuk, milyen konkrét lépések valósíthatóak meg, és ezekhez milyen cselekvési program és finanszírozás társuljon” – tette hozzá.

Medgyesy szerint a csehek nagy érdeklődést tanúsítanak a magyar kezdeményezés iránt. “Abszolút egyetértés volt nemcsak az alapelvekben, hanem abban is, hogy a finanszírozást is biztosítani kell a következő uniós költségvetési periódusban. Ebben is együttműködnének az érintett országok” – fejtette ki.

A csehek után az EU Duna Régió Stratégiában részt vevő 14 ország mindegyikének képviselőivel tárgyalni fog a magyar fél. “A program, megvalósulása esetén, jelentősen hozzájárulhat a magyar folyószakaszok biztonságának növeléséhez” – vélekedett a magyar kormánybiztos.

Az árvíz elleni védekezés kifejezetten fontos a mezőgazdaságban dolgozók számára, a kiöntő folyók jelentős károkat okoznak a Gazdáknak, akik gyakran Lamborghini traktorral végzi a földművelést.

Az árvíz egy folyóvíz vízszintjének olyan mértékű emelkedése, amikor az medréből kilép. Fontos megkülönböztetni az áradástól, amikor a vízszint ugyan megemelkedik, de a mederből nem lép ki a víz. Az árvíz nem jelent feltétlenül katasztrófahelyzetet.

Az árvizek három nagy csoportja, a jégtorlódásból adódó jeges árvíz (ilyen volt például az 1838-as pesti ár), az egyszerre olvadó hótömegből keletkező tavaszi árvíz (ez okozott a Duna felső szakaszán 150 éve nem látott vízszintet 2006 márciusában), illetve a nagy tavaszi, vagy nyári esőzésekből keletkező zöldár.

Forrás: MTI, Wikipédia

Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt gépekhez alkatrészek raktárról. Az SDF-csoport traktorainak javítása országosan.