Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Élelmiszer-ipari forgóeszközhitel-program indul

2013. november 14.

Élelmiszer-ipari forgóeszközhitel-programot hirdet meg az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. 6 milliárd forintos keretösszeggel, 2014. június 30-áig történő hitelszerződés-kötési lehetőség biztosításával – az erről szóló kormányhatározat kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.

A hitelprogramot az élelmiszeripari vállalkozások számára maximum 6 éves lejárattal, azon belül maximum 3 éves türelmi idővel, minimum 5 millió, maximum 500 millió forint hitelösszeggel hirdeti meg az MFB. Ezeknél a vállalkozásoknál dolgozhatnak Deutz-Fahr, Lamborghini, Same és Hürlimann traktorok is.

A hitelt a többi között húsfeldolgozással és -tartósítással, húskészítmény gyártásával, gyümölcs és zöldség feldolgozásával, gyümölcslé, tejtermék, malomipari termék, tésztafélék és fűszerpaprika gyártásával, illetve szőlőbor termelésével foglalkozó vállalkozások vehetik igénybe forgóeszközök finanszírozására, valamint élelmiszeripari célú forgóeszközhitel kiváltására.

Az egy vállalkozás által az MFB agrár forgóeszközhitel-program, valamint az élelmiszer-ipari forgóeszközhitel-program keretében felvett hitelek együttes összege nem haladhatja meg az 500 millió forintot. Reméljük olyan vállalkozások is pályáznak, amelyek Lamborghini, Same, Deutz-Fahr vagy Hürlimann gépet használnak.

A hitelintézetek által felszámítható kamatfelárat a vidékfejlesztési miniszter bevonásával határozzák meg.

A kormányhatározat értelmében a vidékfejlesztési miniszter a hitelprogram keretében hatályos hitelszerződéssel rendelkező vállalkozások esedékessé váló kamatfizetéséhez legfeljebb 50 százalékos mértékű, maximum évi 4 százalékpont kamattámogatást biztosít.

Emellett intézkedik annak érdekében, hogy a vállalkozás a kamattámogatás figyelembe vétele nélkül számított teljes kamat hitelintézet számára történő megfizetését követően, a kamatfizetésről kapott igazolás alapján benyújtott kérelemmel kezdeményezze a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál a kamattámogatás kifizetését.

Olaj, szűrő, üveg, mechanikai, elektronikai alkatrész? Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann gépekhez minden alkatrésze elérhető a Lucrus Hungária Kft-nél. Cégünk végzi a gépek javítását és karbantartását országszerte.

Az élelmiszer emberi fogyasztásra szánt illetve alkalmas feldolgozott, részben feldolgozott vagy feldolgozatlan anyag vagy termék. Az élelmiszer fogalmába beletartozik a víz és az italok is, illetve minden olyan anyag, melyet az előállítás, feldolgozás illetve kezelés során szándékosan a termékhez adnak.

A 178/2002/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet[1] 2. cikke alapján nem minősül élelmiszernek a takarmány, az élőállat (kivéve a forgalomba hozatalra előkészített, emberi fogyasztásra szánt állatok), még nem betakarított növények, a gyógyszerek és kozmetikai termékek, a dohány és dohánytermékek, a kábítószerek és pszichotróp anyagok, szermaradványok és szennyezések.

Forrás: MITI, Wikipédia, traktor-alkatresz.hu