Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Indul a határszemle-ellenőrzés

2013. május 14.

Elrendelte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) Földügyi és Térinformatikai Főosztálya a idei határszemle-ellenőrzések végrehajtását.

A kormányzati hírportálon közzétett tájékoztatás szerint az ellenőrzéseket a földhivatal hajtja végre, és elsősorban a termőföld védelméről szóló törvényben előírt hasznosítási, ideiglenes hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség teljesítését ellenőrzi.

Az előírás arra kötelezi a földhasználót (legyen az Lamborghini, Same vagy más márka traktorát használó), hogy a termőföldet a művelési ágának megfelelő termeléssel hasznosítsa. Amennyiben az adott területen nem folytat termelést, akkor a talajvédelmi előírások betartása mellett a gyomnövények megtelepedését és terjedését meg kell akadályoznia.

Ez az előírás nem érvényes a szőlő és gyümölcsös művelési ágban nyilvántartott területek esetén. Ezeket a földrészleteket kizárólag a művelési águknak megfelelő termeléssel lehet hasznosítani – emlékeztet a kormany.hu. Hozzátéve: a hasznosítási kötelezettség elmulasztása földvédelmi bírság kiszabását vonja maga után.

A határszemle-ellenőrzések kiterjednek a termőföldek engedély nélküli igénybevételének feltárására, valamint a művelési ágak természetbeni és ingatlan-nyilvántartási egyezőségének vizsgálatára is.

Forrás: MTI

Javítattna vagy alkatrészt keres? Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt gépek esetében a Lucrus Hungária Kft. az Ön partnere.