Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Indul a tejtámogatás végkifizetése

2013. december 4.

December 2-án megkezdte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a különleges tejtámogatás második felének utalását, amelynek keretében 2325 gazdálkodónak közel 5,3 milliárd forint kifizetése kezdődött meg.

A tej élet, erő, egészségA vidékfejlesztési tárca keddi közleménye szerint további 220 termelő számára a szükséges egyeztetéseket követően fizetik ki a támogatást. A gazdálkodók között lehetnek, akik Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann traktort használnak.

A különleges tejtámogatásra rendelkezésre álló összeg 44 millió 864 ezer euró, több mint 13 milliárd forint. A támogatás alapjául szolgáló mennyiség 1 441 573 401 tejkilogramm. (A rendelet értelmében 1 kilogramm tej 0,971 liter tejnek felel meg.) A támogatás összege 9,27 forint kilogrammonként, csaknem 0,20 forinttal haladja meg a 2012. évi szintet.

A tej a nőstény emlős állatok tejmirigyeinek (emlőinek) időszakosan kiválasztott váladéka, ami az utód(ok) táplálására szolgál a születés utáni időszakban. A szarvasmarha, juh, kecske, bivaly, szamár, lókanca és teve teje emberi fogyasztásra alkalmas. A tej hőkezelés nélkül, ún. nyerstejként (folyadék formájában) is fogyasztható, de hőkezelve, vagy hőkezelés nélkül számos tejtermék alapanyaga, mint pl. savanyú tejtermékek (joghurt, tejföl, kefir, probiotikus termékek), sajtfélék (túrófélék, oltós alvasztású sajtok, mint pl. a trappista, vegyes alvasztású sajtok (pl. a krémfehérsajt).

Ezeket a termékeket hazánkban számos olyan gazdálkodó készíti, aki használ Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann gépet.

Meg kell említeni, hogy a köznyelvben és az élelmiszerek termék-palettáján léteznek más, tejnek nevezett termékek, mint pl. a szójatej, rizstej, kókusztej, illetve más, növények által kiválasztott tejnedv is, amely lehet fogyasztásra alkalmas, de mérgező is. Mindenesetre ezeket nem szabad összekeverni semmilyen szempontból az állati eredetű tejekkel, noha némelyikükből hasonló kinézetű termék készülhet mint az eredeti tejekből.

A Lucrus Hungária KFt alkatrészt forgalma Same, Deutz-Fahr, Hürlimann, Lamborghini és Fendt traktorokhoz. Cégünk végzi a Lamborghini, Same, Deutz, Hürlimann gépek javítását teljeskörűen.

Forrás: MTI, Wikipédia, www.traktor-alkatresz.hu