Itt a traktorok jövője

Az elmúlt hónapban több országban is megkezdődött az önvezető autók közúti használata, mint taxi. DE nemcsak a személyszállító, de az áruszállításban, tömegközlekedésben érdekelt gyártók is azon dolgoznak, hogy levegyék a vezetés fáradságát azokról, akik ezt igénylik. Nem marad ki a fejlesztésből a mezőgazdaság sem, ahol szintén zajlik az automatizálás.

A Case bemutatta IH ACV koncepciójárművét, amely műszakilag egy Magnum sorozatú traktor fülke nélkül.  Motorja 8,7 literes, 305 lóerős.  Maximálisan 50 km/órára képes, de 0,02 km/órával is képes menni, mindezt vezető nélkül. Mozgásában sok szenzor és kamera segítik, amelyek megakadályozzák, hogy összeütközzön más gépekkel, vagy valamely tárggyal.

Természetesen az emberi felügyelet bizonyos mértékben szükséges, de a gazda otthonról a számítógépe elől vagy tabletről is meghatározhatja a gép feladatát vagy távirányíthatja azt.

 

Same alkatrész, Hürlimann alkatrész, Fendt alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész, Hürlimann alkatrész egy helyen a Lucrus Hungária Kft-nél. Traktorjavítás és karbantartás.