Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Legalább közepes lesz a búzatermés

2013. április 29.

Közepes, vagy annál jobb termést ígér nyárra a búza a jelenlegi fejlettségi állapota alapján – mondta a vidékfejlesztési miniszter vasárnap az országos búzaszentelési ünnepen, Tiszafüreden.

Fazekas Sándor elmondta : gyönyörű a határ, a búzatáblák is szépen mutatnak. Emlékeztetett: egy népi megfigyelés szerint, ha búzaszentelőre eléri a növény azt a magasságot, hogy a fürj képes elbújni benne, akkor jó termés várható. Márpedig most a búzatáblák többségéből a fácán sem látszik ki – tette hozzá.

A miniszter szerint bár az országszerte mintegy 1,2 millió hektáron elvetett kenyérgabona még sokat „alszik kint”, a növény jelenlegi fejlettségi állapota alapján közepes, vagy még annál is jobb termést arathatnak idén nyáron a gazdák, azok is akik Lamborghini traktorral dolgoznak.

Jelezte: a belvíz összesen mintegy 300 000 hektárt érintett, amelynek fele szántóterület. Az itt kipusztult növénykultúrák miatti veszteségek ellentételezéseként számíthatnak az agrár-kárenyhítési alap által nyújtott segítségre a termelők – tette hozzá.

Szólt arról is, hogy aszály ugyan még nincs a földeken, ám az elmúlt két hét csapadékhiányos időjárása miatt a májusi eső valóban aranyat érhet a vetéseknek.

A tárcavezető az országos búzaszentelési ünnep keretében Tiszafüred határában tartott ökumenikus búzaszentelő szertartást követően arról beszélt: ez az az alkalom, amikor ember és természet egymásra talál. Felidézte: ezt a földet több mint ezer éve művelik magyarok és azóta adunk hálát mindennapi kenyerünkért is. Fazekas Sándor aláhúzta: fontos, hogy napjainkban is képesek legyünk megélni ünnepeinket, visszatekinteni a múltba és összekapaszkodni a nemzet megmaradásáért, illetve munkánk sikeréért.

Forrás: MTI

Traktoralkatrész Fendt, Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann gépekhez. Traktorjavítás, karbantartás országosan. A traktorok mevhanikus és elektronikus rendszereinek javítása.