Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Nőtt a szarvasmarha- és a sertésállomány

2015. július 20.

Folytatódott a szarvasmarha-állomány bővülése, számuk 2015 június elsején elérte a 818 ezret, a sertéseké pedig 3,1 millióra emelkedett, 64 ezerrel nőtt az egy évvel korábbihoz képest – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Számos állattenyésztő használ Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt vagy Deutz-Fahr gépet a munkája során

A szarvasmarhák száma 30 ezerrel emelkedett az egy évvel korábbihoz viszonyítva, a tehénállomány egy év alatt 10 ezerrel nőtt. A sertések száma 3 millió 124 ezer volt június elsején, az anyakocák száma 2 ezerrel 204 ezerre nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A sertések száma 2013 decembere óta újra meghaladja 3 milliót. A szarvasmarhák száma tavaly decemberben lépte át a 800 ezres küszöböt. A több állathoz több gép is kellhet, jó szolgálatot tehet egy Lamborghini traktor, egy Same traktor, esetleg egy Fendt, Hürlimann vagy Deutz-Fahr, gép.

Egy év alatta juhok száma 45 ezerrel 1,201 millióra csökkent, az anyajuhok száma 8 ezerrel lett kevesebb. A múlt év decemberéhez hasonlítva viszont 16 ezerrel nőtt a juhok és 3 ezerrel az anyajuhok száma.

A tyúkállomány a szezonalitásnak megfelelően 7,3 millióval növekedett az előző év decemberihez hasonlítva és 37,874 millió volt, a tojó tyúkok száma viszont 670 ezerrel visszaesett. A tavaly júniusihoz viszonyítva 2,25, illetve 1,125 milliós volt a növekedés.

Tyúkkal foglalkozóknak is található megfelelő traktor az SDF konszern kínálatában, de a Same, Lamborghini, Hürlimann, Deutz-Fahr mellett Fendtből is létezik alkalmas gép.

Tudta?

A házityúk a bankivatyúk háziasított változata, amely a tyúkalakúak rendjébe és a fácánfélék családjába tartozó faj, gazdaságilag a baromfikhoz sorolják őket. Mind húsát, mind tojásait előszeretettel fogyasztják az emberek. Mára számos tyúkfajtát tenyésztettek ki. A gall kakas, mint nemzeti szimbólum szerepel Franciaországban.

Traktoralkatrészek Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr gépekhez kínál a Lucrus Hungária Kft. Cégünk teljeskörűen végzi a traktorok javítását karbantartását.