Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Támogatás gépek, berendezések beszerzésére

2013. december 17.

Hétfőtől a forrás kimerüléséig, de legkésőbb jövő év január 31-én este 18 óráig lehet támogatási kérelmet benyújtani az állattenyésztés, valamint az élelmiszer-feldolgozás technológiai fejlesztése céljából gépek és technológiai berendezések beszerzésére – hívta fel a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) hétfőn. A Lucrus Hungária Kft reméli minél többen pályáznak, nyernek és vásárolnak Same, Deutz-Fahr, Lamborghini, Hürlimann gépet.

A kérelem benyújtása után annak módosítására, illetve hiánypótlásra nincs lehetőség, ezért a hivatal figyelmeztetett a vonatkozó MVH-közlemény mellékletében szereplő önellenőrzési lista használatára is, amelynek segítségével a gazdálkodók meggyőződhetnek arról, hogy az összes szükséges dokumentumot csatolták a kérelemhez.

A támogatási kérelmeket célterületenként és megvalósítási helyenként külön, kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani – közölte az MVH. A közlemény szerint az egyes célterületek esetében leköthető források legalább 25 százalékát kisértékű gépbeszerzésekre kell fordítani. Persze így is jut elég nagyobb gépekre, amelyek között reméljük lesznek Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann traktorok is.

Kisértékű beszerzés mindkét célterület esetén a legfeljebb 15 millió forint támogatási összeggel jóváhagyott beruházás. Az efölötti támogatási összeggel érintett beruházás nagyértékű beszerzésnek minősül, itt a jóváhagyható maximális támogatási összeg 250 millió forint – áll a közleményben.

A gép olyan eszköz vagy szerkezet, amely az anyag mozgatására vagy megmunkálására (szerszámgép), esetleg energiatermelésre alkalmas (erőgép). Működése mechanikai elvre vezethető vissza. Mechanikai mozgás nélkül nem beszélhetünk gépről. Köznapi értelemben a szerszámmal szemben jellemzi az, hogy felépítése bonyolult, több mozgó alkatrészből áll, amelyek egyfajta mechanikai elven történő együttes munkájához külső energiaforrás szükségeltetik.

A kategória definíciója azonban ennél jóval képlékenyebb: a tudomány gépeknek nevez olyan egyszerű szerkezeteket, mint a csiga vagy az emelő. A magyar nyelv szókincsében több, mechanikai munkavégzéssel nem jellemezhető, de emberi tevékenységet kiváltó technikai eszköz elnevezésében helyet kapott a gép utótag (pl. írógép, számológép, számítógép).

A Lucrus Hungária Kft. rakátrról kínálja a Deutz, Same, Lamborghini, Hürlimann gépek alkatrészeit. Szűrők, olajak, motoralkatrészek, karosszériaelemek, minden amire szükség lehet. Cégünk országosan végzi a Deutz, Same, Lamborghini, Hürlimann traktorok javítását.

Forrás: MTI? Wikipédia, www.traktor-alkatresz.hu