Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Rengeteg uniós előleget fizetnek ki a gazdáknak

2016. november 3.

Már 60 milliárd forint előleget kifizetett a gazdáknak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az uniós és nemzeti agrártámogatásokból – mondta Gyuricza Csaba, az MVH elnöke pénteken az MTI érdeklődésére. Jutahtott pénz Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr traktor tulajdonosoknak is.

penz_moneyA közvetlen támogatások előlegeinek folyósítása október 17-én kezdődött és november végéig tart. Az eddig kiutalt összeg meghaladja a tavalyi kifizetéseket, október végéig már kétszer annyi támogatás érkezett a gazdálkodók számlájára, mint egy évvel ezelőtt.

Az elnök elmondta azt is, hogy az idén több ügyfél kaphat támogatási előleget, mint tavaly, köszönhetően a bevezetett intézkedéseknek, például az előzetes ellenőrzésnek.

Emlékeztetett: Magyarország minden eddiginél több, összesen 11 jogcímben kezdte meg a kifizetést ősszel, ezzel élen jár az Európai Unióban. Tíz tagállam egyáltalán nem él ezzel a lehetőséggel és mindössze hat indított kettőnél több jogcímen előlegfizetést.

A tejszektor válsága miatt az MVH kiemelt figyelemmel kezeli a tejhasznú tehéntartás termeléshez kötött támogatását, a lehető legnagyobb előleget fizetve az arra jogosultaknak – közölte Gyuricza Csaba. Hazánkban számos vállalkozás foglalkozik tejtermeléssel, köztük olyanok is, amelyek gépparkjában találunk Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt vagy Deutz-Fahr gépet.

Magyarországon évi 400-420 milliárd forint támogatást kapnak a mezőgazdasági termelők, ebből előlegként tavaly mintegy 160-170 milliárdot fizetett ki a hivatal, az idén a várakozások szerint 200 milliárd forinthoz közelít majd ez az összeg.

 

Same alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész, Hürlimann akatrész, Fendt alkatrész, Lamborghini alkatrész a Lucrus Hungária Kft-től. Traktorjavítás és karbantartás országosan.