Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Utalják a területalapú támogatásokat

2014. január 24.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön elindította a 2013-as területalapú támogatások második részletének utalását, aminek során mintegy 170 ezer gazda összesen 170 milliárd forinthoz jut.
Számos Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann és Same traktorral dolgozó termelőnek jut a fenti pénzből

Ez 35 ezer forint hektáronkénti támogatást jelent. Az első részlet kifizetése tavaly októberben indult, és 34 ezer forint volt – mondta az esemény tápiószentmártoni sajtótájékoztatóján a tárcavezető. Mivel az uniós pénzügyi ciklus a végéhez érkezett, “a kasszában visszamaradt pénzeket” is át fogják utalni, ez nagyjából 30-50 forint lesz hektáronként.

A miniszter elmondta, hogy a biztonságos átutalások érdekében csomagokban történik a kifizetés, csütörtökkel kezdődően három hét alatt. “A mai napon 51 ezer ügyfélnek több mint 30 milliárd forint értékben zajlik le a kifizetés” – jelentette ki.

Fazekas Sándor hangsúlyozta, hogy 2013-ban az ország gazdasági növekedését a mezőgazdaság alapozta meg. A kivitel megközelítette a tavalyelőtti rekordot, mintegy 8,1 milliárd eurót. A kibocsátás 4,2 százalékkal emelkedve 2265 milliárd forintot ért el, 2012-ben még 2173 milliárd forint volt.

Az uniós közös agrárpolitikai vitákra utalva hangsúlyozta, hogy eredményesen zárultak a tárgyalások, Magyarországnak 20 százalékkal több támogatás jut, összesen 12,3 milliárd euró. “A következő hét évben 500 milliárd forinttal tudunk többet fordítani vidékfejlesztésre és agrártámogatásokra” – mondta.

Reméljük a fejlesztési összegekből jut Lamborghini, Same, Deutz és Hürlimann traktorokra is.

Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára jelezte: az idei évvel ugyan már kezdődik az új uniós pénzügyi időszak, de a Közös Agrárpolitikában 2014 még átmeneti év lesz. Minden olyan támogatás megmarad, amely 2013-ban is működött. Így megmarad 2021-ig az egyszerűsített területalapú támogatási rendszer (SASP) – várható összege 227 euró lesz hektáronként -, továbbá a különleges támogatások és a szerkezetátalakítási támogatások. Lehetőség lesz a kisgazdaságok egyszerűsített átalánytámogatási rendszerének alkalmazására is a kormány döntése értelmében.

Munkában egy deutz-Fahr traktorAz államtitkár megjegyezte, hogy a nemzeti támogatásokat szintén emelni tudják a 2014-es költségvetésben. Palkovics Péter, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke beszámolt arról, hogy több kifizetés is folyamatban van. A területalapú támogatáshoz kapcsolódva három jogcímet emelt ki, amelyek kifizetése tavaly év végén indult el és most folytatódik. Ilyen az agrár-környezetgazdálkodási program, a kedvezőtlen adottságú területek támogatása, valamint a Natura2000 program, ahol a jövő héten indulnak a kifizetések.

Alkatrész és javítás – Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt gépekhez – a Lucrus Hungária Kft.-nél.