Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Több pénz jut gyümölcsök népszerűsítésére

2018. január 13.

2018-ra Európai Bizottság idén 169 millió euróra (mintegy 52,4 milliárd forint) növelte az európai mezőgazdasági termékek unión belüli és világszintű népszerűsítésére fordítható támogatás összegét – közölte az uniós bizottság pénteken. Same, Lamborghini, Deutz-Fahr gépek használóinak termékeit is népszerűsíthetik.

Apfel-034-1700x1000_cA tájékoztatás szerint a programok társfinanszírozására kiírt pályázati felhívásban közzétett összeg 27 millió euróval magasabb a 2017. évinél. A programok az egészséges táplálkozásról szóló általános kampányoktól az egyes konkrét piaci ágazatokig számos területre kiterjedhetnek.

Phil Hogan mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős biztos elmondta, a rendelkezésre álló támogatás mintegy kétharmada uniós élelmiszeripari termékek népszerűsítésére szolgál nem uniós országokban, főként olyanokban ahol jelentősen növekedhet az európai agrár-élelmiszeripari export. Ilyenek például Kanada, Japán, Kína, Mexikó és Kolumbia.

Az unión belüli programokban a fogyasztók tájékoztatására helyezik a hangsúlyt a minőséggel kapcsolatos uniós rendszerekről és címkékről – például a földrajzi jelzésekről és a biotermékekről – közölte a biztos.

Az ágazati támogatásból főként a fenntartható állattenyésztést – többek között a juh- és kecsketenyésztést – ösztönzik. Külön keret szolgál az egészséges étkezést népszerűsítő, a gyümölcs és zöldség fogyasztására ösztönző kampányok számára – tette hozzá.

Pályázni uniós kereskedelmi szervezetek, termelői szervezetek és promóciós tevékenységekért felelős agrár-élelmiszeripari szervek köre jogosult. A pályázatok benyújtásának határideje 2018. április 12.

 

 

Same alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész, Lamborghini alkatrész, Hürlimann alkatrész egy helyen a Lucrus Hungária Kft-nél. Traktorjavítás és karbantartás.