Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Jók a magyar élelmiszerek

2016. szeptember 20.

Az unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerében (RASFF) tavaly közzétett mintegy 3000 bejelentésből 0,7 százalék vonatkozott magyar előállítású termékre – idézte az Európai Bizottság éves összegzését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által hétfőn az MTI-hez eljutatott közlemény. A magyar gazdák többek között Same, Lamborghini, Hürlimann, Fedt és Deutz-Fahr gépekkel is dolgoznak.

sajt_cheeseA tájékoztatás szerint 21 magyar termékkel volt gond.

A közlemény szerint a több mint 35 éve működő uniós élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszer lehetővé teszi a tagállamok hatóságai közti gyors információáramlást. Segítségével számos élelmiszer-biztonsági kockázatot még azelőtt sikerült elhárítani, hogy a kifogásolt termék a vásárlóknak gondot okozhatott volna.

A rendszer működéséről az Európai Bizottság minden évben jelentést készít. A tavalyi összegzésből kiderül, hogy 2015-ben 3049 bejelentés jelent meg a RASFF-on, 3,4 százalékkal kevesebb, mint 2014-ben. Ezek 90 százaléka élelmiszerekhez kötődött. A bejelentésekből 775 volt riasztás, ezek száma az előző évhez képest 3 százalékkal nőtt.

Uniós szinten a legtöbb probléma a zöldségekkel és gyümölcsökkel, a mogyoróval, mogyorótermékekkel, magvakkal, valamint a hal- és haltermékekkel volt. A jelentős, sok tagállamot érintő esetek között szerepelt például aflatoxinnal szennyezett keksz, az atropint és szkopolamint tartalmazó bio polenta, illetve a hisztamint tartalmazó szardella filé is – áll a közlemény.

 

Same alkatrész, Lamborghini alkatrész, Hürlimann, alkatrész, Fendt alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész teljeskörűen.