Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Nem akar földadót a MOSZ

2014. november 17.

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) helyteleníti a földadó kivetés lehetőségét , egyben kezdeményezi, hogy a termőföld kerüljön ki a települési adó hatálya alól. Az új adónem számos Lamborghini, Same, Deutz-fahr, Hürlimann és Fendt tulajdonost is hátrányosan érinthet.

A MOSZ, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, megdöbbenéssel értesült arról, hogy az önkormányzatok 2015-től földadót vethetnek ki a földtulajdonosokra, ami az agrár-érdekképviselet szerint rontaná a mezőgazdaság teljesítményét.

Felidézik, hogy a földadó kivetésének alapjául az adótörvényt módosító csomag szolgál. Ez többek között lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok újfajta helyi adót vethessenek ki a magánszemélyek (Lehetnek Same, Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt és Lamborghini tulajdonosok is.) eddig adóval nem terhelt tulajdonaira, köztük a termőföldre is.

Az agrár-érdekképviselet jelzi: mindenkor kiállt az egyetemes agrárérdekek mellett. Ezért felhívja a figyelmet arra, hogy a földtulajdonosokat terhelő adó bevezetése tovább rontaná a mezőgazdaság teljesítményét, például a vidék népességmegtartó képességét.

A MOSZ ezért azt kezdeményezi, hogy a kormány soron kívül intézkedjen annak érdekében, hogy a termőföld kikerüljön a települési adó hatálya alól.

A földadóval nem tud mit kezdeni, de Same alkatrészt, Lamborghini alkatrészt, Hürlimann alkatrészt, Fendt alkatrészt és Deutz-Fahr alkatrészt is kínál teljeskörűen a Lucrus Hungária Kft. Cégünk emellett országosan végzi, Same, Deutz-Fahr, Lamborghini traktorok javítását.

Forrás: MTI