Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Lezárásához közeledik a 2012-es EU Élelmiszersegély Program

2013. március 6.

Az EU Élelmiszersegély Program keretében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH) szerződött segélyszervezetek tavaly márciusban kezdték meg és az idén március közepén fejezik be a 2012-es programhoz kapcsolódó élelmiszerek eljuttatását a rászorulóknak – közölte az MVH szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint sikeres évet tudhat maga mögött az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszersegély Program 2012-ben is, amit Magyarországon a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal hajt végre, és amelyet mind az önkormányzatok, mind a rászorulók pozitívan fogadtak.

Az országos program keretében az EU-s forrásból közbeszerzési eljárást követően előállított élelmiszereket a hivatallal szerződésben álló négy segélyszervezet, a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el a magyarországi rászorultak számára.

A múlt évben kiosztott élelmiszerek mennyisége meghaladta a 15 ezer tonnát. Ezért az EU döntése alapján Magyarország 1806,425 tonna – 897 millió forint értékű – intervenciós sovány tejporral és ezen túl 2,85 milliárd forinttal fizethetett a közbeszerzési eljárásban nyertes vállalkozók részére. Az EU élelmiszeradományai több mint 2300 településen több mint 1 millió emberhez jutnak el.

A program keretében azok a kisnyugdíjasok és a létminimum közelében élők tekinthetők rászorulóknak, akik jövedelmi viszonyai a KSH által publikált létminimum értékek közelében van. Az élelmiszerek osztása alkalmával tésztát, lisztet, kekszet, kristálycukrot, konzervet és UHT tejet is kaptak a kedvezményezettek.

A termékeket előállító vállalatokat az MVH közbeszerzés útján választotta ki a pályázatot benyújtó mikro-, kis- és középvállalkozások közül. Az élelmiszereket magyarországi üzemek állították elő, segítséget nyújtva ezzel a magyar munkahelyek megtartásában is. Az MVH szigorú laboratóriumi minőségi ellenőrzések keretében vizsgálja az élelmiszereket.

Az élelmiszer a leghatékonyabb támogatási formák között szerepel, mivel az ára nem költhető másra – tartalmazza közlemény.

Forrás: MTI

Jön a tavasz, ideje felkészíteni a traktorokat a munkára. Ha Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann vagy Fendt géppel dolgozik a Lucrus Hungária Kft-nél minden alkatrészt megtalál. Traktorjavítás felsőfokon, átfogóan, országosan.