Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Magyar és román gazdák képzése Hajdúböszörményben

2013. január 9.

A védett és a Natura 2000-es területeken gazdálkodókat segítik a környezetvédelmi szakemberek egy magyar-román határon átnyúló együttműködés keretében – jelentette be Kelemen Béla, a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója kedden Hajdúböszörményben, az érintett gazdálkodóknak szervezett képzésen.

Emlékezetett arra, hogy Ökológiai akció a földterületek káros kiaknázásának csökkentésére (“Earth”) címmel indult útjára 2012 májusában egy európai uniós program a magyar-román határon átnyúló együttműködés keretében.

A hátár mentén mindkét oldalon nagy kiterjedésű mezőgazdasági területek fekszenek. Sok gazdálkodó nem rendelkezik megfelelő eszközzel és kellő ismerettel a helyes földhasználathoz – magyarázta a környezetvédelmi igazgató hozzátéve: sokan elavult módszereket alkalmaznak, nem ismerik a megfelelő mezőgazdasági földhasználatra vonatkozó EU-s környezetvédelmi szabályozást.

Az “Earth” program projektpartnerei – a magyar, illetve a román környezetvédelmi hatóságok – felelősek környezetvédelmi szempontból a megfelelő mezőgazdasági földhasználat betartásáért, ellenőrzéséért – jelezte Kelemen Béla.

A szakember a program legfontosabb céljának nevezte, hogy a gazdaképzés keretében a földtulajdonosokat megismertessék a környezetvédelmi szempontból legjobb, és az EU-ban is elfogadott földhasználati gyakorlattal.

A három napos gazdaképzésen Hajdú-Bihar és Békés, illetve román részről Bihar és Szatmár megyei földtulajdonosok vesznek részt.

Egyebek mellett tájékoztatókat hallgatnak meg a termőföld védelmére vonatkozó törvényi előírásokról, a nitrátérzékeny kategóriába sorolt földeken folyó gazdálkodással kapcsolatos előírásokról, az állattartás, és a mezőgazdasági vízhasználat környezetvédelmi kérdéseiről.

Forrás: MTI

Traktoralkatrészek Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt, Lamborghini gépekhez. Teljeskörű ellátás és javítás, országosan,