Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Már húszezer kisdiák kapcsolódott a vesd bele magad akcióhoz

2012. május 4.

Eddig már húszezer kisdiák csatlakozott a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA által kezdeményezett és a Vidékfejlesztési Minisztérium által is támogatott “Vesd bele magad” elnevezésű akcióhoz – jelentette be pénteken a Vas megyei Gersekaráton Weisz Miklós, a szervezet társelnöke.

Az akcióban résztvevő gyerekek vállalták, hogy maguk gondozzák az ajándékba kapott magokból kikelő növényeket, elültetik, öntözik, gyomlálják és kapálják a zöldségeket, otthon vagy az iskola mintakertjében retket, borsót, hagymát termesztenek – mondta.

Hozzátette: nagy öröm számukra, hogy kezdeményezésük a vártnál is nagyobb sikert aratott és ennyi érdeklődő kisdiák – köztük a gersekaráti iskolások – bekapcsolódott az akcióba.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár elmondta: a szaktárca folytatja a vidéki életmódot megismertető, népszerűsítő programokat, amelyek sorában először a “Vidék kaland” elnevezésűt említette, amelynek során városi gyerekek kóstolhattak bele egy hétig egy vidéki parasztgazdaság életébe.

A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatja a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének kezdeményezését is, hiszen bizonyítottan sikeres az akciójuk.

Hasonlóan érdekes és sikeres a “Nyúlunk a munkáért” program, amelynek során egy vállalkozás ajánlott fel, hogy nyulakat és takarmányt helyez ki falvakba – tette hozzá. V. Németh Zsolt bejelentette: hasonló program indul útjára a jövő héten melynek során a minisztérium egyik háttérintézményének, kutatóintézetének segítségével őshonos baromfi fajtákat helyeznek ki vidéki portákra.

Forrás: MTI

Alkatrészek és javítás teljeskörűen Same, Deutz-Fahr és Lamborghini traktorokhoz.