Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Megkezdik a nemzeti kiegészítő támogatások kifizetését a gazdáknak

2012. február 14.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) napokban kezdi meg több mint 12 milliárd forint átutalását közel 18 ezer gazdálkodónak 2011. évi termeléshez kötött és termeléstől elválasztott top-up jogcímeken – tájékoztatta az MVH hétfőn az MTI-t.

A hivatal közölte: február közepétől közel 12 ezer ügyfél várhatja a történelmi bázis alapú támogatását tej-, hízottbikatartás, extenzifikációs szarvasmarha, valamint kedvezőtlen adottságú területeken nyújtandó anyajuh támogatás jogcímeken. Ez összesen mintegy 10 milliárd forint kifizetését jelenti első körben.

Ezzel párhuzamosan közel 2,3 milliárd forintot utalnak még több mint 5 ezer gazdálkodónak az anyajuhtartás és anyajuh de minimis – azaz kis összegű – támogatás keretében.

Az MVH emlékeztet: január közepén kapták kézhez az érintett gazdák a támogatásról szóló határozatukat, az összegeket már elkezdte utalni a hivatal. Az érintettek az idén anyajuhok után egyedenként legfeljebb 1 220 forint támogatást vehettek igénybe.

Amennyiben a mezőgazdasági termelő juhtejet vagy juhtejterméket értékesített, úgy a támogatás mértéke anyajuh egyedenként legfeljebb 980 forint lehet. Az anyajuh de minimis támogatásnál pedig a gazdák 1.900 forintot kaphatnak állatonként.

Ez a támogatási forma azoknak az állattartóknak nyújt segítséget, akik gazdaságukban juhhús előállítás céljából nőivarú juhokat tartanak. A támogatások finanszírozása teljes egészében nemzeti forrásból történik – ismerteti az MVH.

Forrás: MTI

Lamborghini, SAME, Deutz-Fahr, Fendt, Hürlimann traktorokhoz alkatrészek teljeskörűen. A gépek javítását is vállaljuk.