Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Megmaradhat a dohánytermelők támogatása

2012. szeptember 5.

Megmaradhat az uniós dohánytermelők támogatása, így a szektorban dolgozó magyar érdekeltek jövőre nem esnek el mintegy 7 milliárd forinttól – közölte Glattfelder Béla fideszes európai parlamenti képviselő kedden.

A képviselő közleményében rámutat arra, hogy ez Magyarországon mintegy 20 ezer embert érint, főleg az ország hátrányos helyzetű térségeiben.

“Nagyon fontos, hogy ezekben a térségekben biztosítani tudjuk a dohánytermesztés hosszú távú fennmaradásának feltételeit” – szögezte le a néppárti magyar EP képviselő azt követően, hogy az Európai Parlament illetékes bizottsága hétfői ülésén szavazott az uniós költségvetés mezőgazdaságot érintő tételeiről, és elvetette a zöld és liberális képviselők indítványát a támogatás eltörlésére. A javaslatot még az EP plenáris ülésének is el kell fogadnia.

Glattfelder Béla hangsúlyozta, hogy a dohánytermelők támogatása nem tévesztendő össze a dohányzás elleni küzdelemmel. Ha a hazai termelés megszűnik, akkor nem csak munkahelyeket vesztünk el, de a teljes fogyasztást importból kell fedezni – írta a fideszes EP-képviselő.

Forrás: MTI

Dohánytermelésben érdekelt emberek is használhatnak Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann, illetve Fendt traktort. A gépek időszakos karbantartásához és szükség szerinti javításához kínál alkatrészeket a Lucrus Hungária Kft. Válalkozásunk a helyszínre kiszállva segít a javításban is.