Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Mezőgazdasági logisztikai központ épül a Pest megyei Bagon

2011. július 1.

Összesen 400 millió forintos beruházással – ebből 200 millió forint európai uniós támogatás – mezőgazdasági logisztikai központ épül az M3-as autópálya bagi leágazásánál, Budapesttől 38 kilométerre – közölte a fejlesztő-kivitelező CROSS and STERN Ingatlanfejlesztő Kft.

A tervek szerint a 45 hektáron, három ütemben felépülő ipari parkban Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb, a magyar agrártermékek köré szerveződő elosztó logisztikai központja épülhet fel, amely a magyar agrártermékek hazai és külföldi piacra kerülését segítheti elő.

Az első ütemben az autópálya leágazásánál épülhet meg egy, a térség mintegy 40 ezer lakosát kiszolgáló korszerű kereskedelmi, szolgáltató központ, amelyben többek között egy 4 ezer négyzetméteres élelmiszer áruház, kertészeti áruda, diszkont benzinkút, autós gyorsétterem, távolsági autóbusz pályaudvar, bankfiók és további kisebb-nagyobb kereskedelmi és szolgáltató egységek nyílnak – olvasható a közleményben. Az első ütem 2011 végére már el is készülhet.

A második ütemben építik meg a 40.000 négyzetméter alapterületű mezőgazdasági logisztikai elosztó központot. A harmadik szakaszban a 20 hektáros közművesített területen épülhet fel egy 100.000 négyzetméter alapterületű logisztikai, innovációs központ, amelyben a zöldség-gyümölcs ágazathoz kapcsolódó üzleti tevékenységet végző, bármilyen szakmai és műszaki elvárással érkező termelő vagy szolgáltató megjelenhet, és kaphat működéséhez teljes körű támogatást.

Forrás: MTI