Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Milliárdokat kapnak jövőre az állattartók

2012. november 30.

Jövőre még biztosan számíthatnak a nemzeti költségvetésből érkező támogatásokra azok az állattartók, akik eddig is részesültek ebben a dotációban – tudta meg a Magyar Nemzet a Vidékfejlesztési Minisztériumtól (VM).

A lap pénteki száma ismerteti: mégis meg lehet tartani 2013-ban is az állattartóknak járó kiegészítő nemzeti támogatásokat. Az uniós megállapodás szerint ez jövőre megszűnt volna.

Magyarország az uniós csatlakozási szerződésben lehetőséget kapott arra, hogy az unió által biztosított területalapú támogatást, amely 2004-ben még a régi tagországoknak járó dotáció alig 25 százaléka volt, további 30 százaléknyi nemzeti forrással kiegészítheti – ismerteti a lap.

A megállapodás szerint az uniós juttatás évről évre nőtt, a nemzeti kiegészítés pedig 2011-től fokozatosan csökkent úgy, hogy jövőre a támogatást már kizárólag brüsszeli forrásokból fizetik.

Az VM tájékoztatása szerint a szaktárca 2012-ben – még a tavalyi évre – 24 milliárd forint nemzeti kiegészítő juttatást fizetett ki az állattenyésztési ágazatnak. Ezzel a lehető legnagyobb juttatást kapta meg a mintegy 20 300 érintett gazdaság.

A jövő év elején – az idei évre vonatkozóan – várhatóan annyi forrás jut majd az állattenyésztőknek, mint ebben az évben. A 2013-ra vonatkozó nemzeti támogatások nagyságrendje a 2014. évi költségvetéstől függ.

Forrás: MTI

Állattenyésztők és növénytermesztők egyaránt vásárolhatnak alkatrészeket Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt traktoraikhoz a Lucrus Hungária KFt-től. A kedveszményes áru alkatrészek mellett teljeskörű javítással is várjuk az ügyfeleket.