Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Módosul a földtörvény februártól

2013. január 31.

Február elejétől a földtörvény kiegészül a közös tulajdonban lévő föld használatának szabályaival is, amely lehet a tulajdoni hányaddal arányos, de attól eltérő is.

A fő szabály az, hogy a közös tulajdonban lévő földből a rá eső területet minden tulajdonostárs használhatja. Ha a tulajdoni hányaddal arányos, vagy akár attól eltérő a használat, mindenképpen a tulajdonostársak egyhangú döntése kell hozzá. A nem fellelhető tulajdonostársat úgy kell tekinteni, mintha hozzájárult volna a megállapodáshoz.

A megállapodásban rögzíteni kell azt is, hogy aki a tulajdoni hányadánál többet használ a földből, milyen ellenszolgáltatást nyújt a többieknek.

Ugyancsak február első napján lép hatályba a földtörvény másik kiegészítése is. Ez előírja, hogy március 30-ig a magánszemély földhasználóknak a személyi számukat, míg a gazdálkodó szervezeteknek a statisztikai számukat kell regisztráltatniuk a földhivatalokban.

A módosítás kitér arra is, hogy aki mezőgazdasági célú vízszolgáltatást vesz igénybe, vízszolgáltatási díjat fizet a mezőgazdasági vízszolgáltató részére. Mezőgazdasági vízszolgáltatásnak minősül a mező- és erdőgazdasági művelés alatt álló területek öntözése, a halastavak vízellátása, továbbá a mezőgazdasági vízszolgáltatási rendszerhez kapcsolódó, egyéb célú vízigények kielégítése is.

Forrás: MTI

Javítás és alkatrész egy helyen. A Lucrus Hingária KFt teljeskörű megoldást kínál Same, Deutz-Fahr, Hürlimann, Lamborghini traktorokhoz.