Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Nő a fagyasztott zöldség és gyümölcs fogyasztása

2015. március 17.

Magyarországon 4-5 kilogramm fagyasztott zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt egy lakos évente, a fogyasztás lassan növekszik a Corvinus Egyetem kutatói által készített felmérés szerint, amelynek megállapításairól a Fevita Hungary Zrt. tájékoztatta az MTI-t. Ilyen terményeket előállítanak Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr tulajdonosok is.

Az 1000 fő megkérdezésével elvégzett felmérés szerint a kényelmi szempontok által befolyásolt főzési szokások kedveznek a fagyasztott termékek piacának, a megkérdezettek kétharmada rendszeresen vásárolja ezeket a termékeket.

A szakemberek hozzáteszik, ugyanakkor a nyári zöldségkínálat még most is jelentősen befolyásolja a vásárlást: a vevők 37 százaléka csak a téli időszakban tartozik a fagyasztott zöldséget és gyümölcsöt rendszeresen vásárlók közé. Húsz százalék azok aránya, akik maguk fagyasztják le a kertjükből vagy a piacról származó alapanyagot.

Zöldségtermesztők gyakran alkalmaznak Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr gépeket is.

A felmérésből kiderül az is, hogy a válaszadók egy részének fenntartásai vannak a fagyasztott zöldségekkel, gyümölcsökkel szemben. A vevők 19 százaléka szerint a fagyasztás rontja a minőséget, 11 százalék pedig úgy véli, a termékek tartósítószert tartalmaznak, 6 százalék a növényvédő szer maradványok miatt aggódik, 17 százalék pedig mesterségesnek érzi a termékek ízét.

A magyar fogyasztók leginkább a zöldborsót, a kukoricát és a spenótot kedvelik a fagyasztott zöldségek és gyümölcsök közül. A felmérés szerint a vásárlók a magyar alapanyagokból készült termékeket részesítik előnyben. A reklámmal támogatott külföldi márkákat ugyanakkor jobban ismerik és kedvelik, mint a magyart.

A székesfehérvári Fevita hűtőház több mint 20 országba szállít mezőföldi zöldségeket és a magyar piacon is kedveltek termékei. A magyar tulajdonú Fevita Hungary Zrt. mintegy öt évtizede működik Magyarországon. A cég 2014-ben 6,8 milliárd forint árbevételt ért el. A társaság árbevételének nagyobb része az utóbbi években már exportból származik.

Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr gépekhez teljeskörűen kínál alkatrészeket a Lucrus Hungária Kft. Országosan végzi Same, Lamborghini, Deutz Traktorok javítását.

Forrás: MTI