Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Októbertől fizetheti a minisztérima a SAPS- és tejtámogatás-előleget

2011. július 15.

Jóváhagyta az Európai Bizottság (EB), hogy a SAPS-támogatások valamint a különleges tejtámogatás 50-50 százalékát előlegként fizessék ki az arra jogosult termelőknek.

Az előlegfizetésre mind a 27 tagállamban lesz lehetőség, a kifizetések pedig október második felétől indulhatnak – jelentette be a vidékfejlesztési tárca. A minisztérium emlékeztet arra, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a fagykárt szenvedett gazdák megsegítésére kérte Brüsszelben, hogy az uniós közvetlen támogatás előlegét mihamarabb megkaphassák a magyar termelők. Az Európa-szerte tapasztalható rendkívüli időjárási körülmények, valamint a termelők továbbra is fennálló pénzügyi nehézségei miatt több tagállam kérte az előlegfizetés engedélyezését.

Az EB általános felhatalmazást adott, ezért a tagállami kérvények benyújtására nincs szükség, minden uniós országban lehetőség nyílik az előlegek fizetésére. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) – a jogosultsági feltételek ellenőrzését követően – legkorábban október második felében kezdheti meg az előlegek folyósítását.

Forrás: Agromonitor

A Lucrus Bt-nél tejleskörű gyári alkatrészellátást talál, Same, Lamborghin, Deutz-Fahr típusú traktorokhoz.