Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Önbevallást kell készíteni a termőföldről

2012. szeptember 20.

Önbevallást kell majd készítenie mindenkinek arról, hogy mennyi földje van – olvasható a vidékfejlesztési miniszterrel készült interjú összefoglalójában az inforadio.hu-n.

Fazekas Sándor azt mondta: ezzel véget ér a zsebszerződések időszaka, mert látható lesz, kik a valódi tulajdonosok. Az erről szóló törvényt még idén benyújtják – tette hozzá a miniszter. Az MTI érdeklődésére a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) nem tudtak a hírportálon közzétettnél részletesebb információval szolgálni.

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságában keddi meghallgatásán Fazekas Sándor emlékeztetett arra, hogy az új földtörvény alapján földet Magyarországon csak helyben lakó földműves – mezőgazdasággal élethivatásszerűen foglalkozó ember – vásárolhat, illetve bérelhet.

Ez a legfontosabb lehetőség a magyar gazdatársadalom előtt 1.100 éve, hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette: földtörvény kizárja majd a spekulációt is ezen a területen, akár bel-, akár külföldi spekulánsról legyen szó.

Több szakértő is egyetért abban, hogy zsebszerződésekkel mintegy egymillió hektár magyar termőföldnek lehet “külföldi tulajdonosa”.

Forrás: MTI

Alkatrészek raktárról Same, Lamborghini, Hürlimann, Deutz-Fahr és Fendt márkájú traktorokhoz. A gépek karbantartását javítását is végzi a Lucrus Hungária Kft.