Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe

2012. március 11.

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter; az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint szombaton több mint félezer tűz keletkezett a szabadban.

A Vidékfejlesztési Minisztérium vasárnap közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy az ország erdeiben a csapadékmentes és szeles időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki. Az OKF tájékoztatása szerint szombaton országszerte mintegy 700 tűzesethez riasztották a tűzoltókat, amelyek közül több mint 550 a szabadban keletkezett. Nem egy esetben több száz hektárnyi terület égett. A legtöbb tűz Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt.

A növekvő számú tűzesetek miatt az elmúlt napokban már tíz megyében elrendelték a tűzgyújtási tilalmat, ezért is javasolta a katasztrófavédelem az országos tilalom elrendelését – derül ki az OKF közleményéből.

Az általános tűzgyújtási tilalom alapján az erdőkben, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani. A tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is.

A miniszteri rendelkezés felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy égő cigarettát ne dobjanak el. Kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek – olvasható a tárca közleményében.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Forrás. MTI

Karbantartás, javítás és teljeskörű alkatrészellátás Lamborghini, Same, Deutz-fahr, Fendt és Hürlimann trakotorok tekintetében.