Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Őszi fagykárra is igényelhető a mezőgazdasági biztosítás

2016. február 23.

Őszi fagykárra is igényelhető a díjtámogatott mezőgazdasági biztosítás, az igénylés módja változik, a támogatás mértéke azonban továbbra is a biztosítási díjak legfeljebb 65 százaléka lehet – közölte a Groupama biztosító kedden az MTI-vel. Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr tulajdonosok is igénybe vehetik.

Field_nearby_Dietikon_partially_covered_with_snowA közleményben felhívják a figyelmet, hogy március 15-től pályázhatnak a gazdálkodók a mezőgazdasági biztosításhoz nyújtható díjtámogatásra, a támogatási rendszerről szóló felhívásban ugyanakkor több pont is módosult.

A díjak támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 2016-ban 4 milliárd forintra emelkedett, valamint bővült a jogosultak köre: kedvezményezett lehet minden aktív mezőgazdasági termelő, így az idén támogathatók a nagyvállalkozások és az önkormányzatok is. Az e tekintetben nem mérvadó, hogy milyen gépparkkal rendelkeznek, lehet Same, Lamborghini vagy Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt gépük is.

A társaság hangsúlyozta, hogy a korábbi évek gyakorlata megmarad a díjtámogatott biztosítási módozatok kárküszöbét illetően, tehát csak 30 százalék hozamcsökkenést meghaladó kár esetén szolgáltatást nyújtó biztosítás kaphat támogatást.

A Groupama Biztosító 2015-ben növényállományok jégkára miatt közel 1,8 milliárd forintot fizetett ki a gazdáknak, aszályra és egyéb káreseményekre pedig további 200 millió forintot. A mezőgazdasági vagyonbiztosítások terhére bejelentett káresemények túlnyomó többsége viharkár, a kifizetések meghaladták a 200 millió forintot. További 20 millió forintot fizettek ki állattartóknak elhullott jószágaik után – olvasható a közleményben. A biztosítottak között lehettek Same-tulajdonosok, de olyanok is, akik Lamborghini, Hürlimann, Fendt vagy Deutz-Fahr traktorral dolgoznak.

A cég emlékeztet arra, hogy az időjárást tekintve a tavalyi mezőgazdasági év a szélsőségek éve volt. 2014 őszétől 2015 nyaráig egymást váltották az átlagosnál csapadékosabb időszakok és a szárazság. A Groupama Biztosítónál 2015-ben a közel 1900 növénykár-bejelentés több mint 75 százaléka jégverés, 7 százaléka aszálykár volt, emellett a vihar-, fagy- és tűzkár-bejelentések voltak gyakoriak.

Same alkatrész, Fendt alkatrész, Hürlimann alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész, Lamborghini alkatrész egy helyen, a Lucrus Hungária Kft-nél.