Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Öt milliárd a dohánytermesztés támogatására

2015. március 16.

Öt milliárd forintot biztosít az állam a dohánytermelés 2015. évi támogatásához, a szükséges forrást a Földművelésügyi Minisztérium (FM) saját forrásaiból, illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hozzájárulásával a tavalyi költségvetési maradványok felhasználásával teremti elő – közölte a tárca az MTI-vel pénteken. A forrásokra pályázhatnak Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr traktorok tulajdonosai is.

Az állam úgy számol, hogy a támogatással közel 20 ezer munkavállaló foglalkoztatása válik lehetővé a dohánytermeléshez kapcsolódó munkafolyamatokban, különösen az országos átlagnál kedvezőtlenebb munkaerőpiaci helyzetben lévő Szabolcs- Szatmár-Bereg és Bács-Kiskun megyében. Vagyis ennyi munkahely nem szűnik meg.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési hivatal több jogcímen és részletben fizeti ki a támogatást, amelyből 3,5 milliárd forint még 2015-ben, 1,5 milliárd forint pedig 2016-ban érkezik meg a termelők számlájára. A kifizetett támogatás mértéke hektáronként átlagosan 900 ezer forint lehet. Abból juthat olyan gazdáknak is, akiknek Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt vagy Deutz-Fahr traktoruk van.

Felhívták a dohánytermelők figyelmét, hogy a dohánytermelés támogatásának rendszerében továbbra is szükség lesz a korábban kiosztott jogosultságok aktiválására a nemzeti támogatás igénybevételéhez. A szerkezetátalakítási és a bázisjogosultságok átírására nyitva álló időszakokat az új támogatási összegeket tartalmazó, később megjelenő miniszteri rendelet alapján szintén módosítják annak érdekében, hogy mindazon termelők, akik már nem kívánnak a programban részt venni, jogaikat átruházhassák az aktív termelőkre – olvasható a közleményben.

Azok a gazdák, akik Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt vagy Deutz-Fahr traktorhoz keresnek alkatrészt, a Lucrus Hungária Kft-nél megtalálhatják. A vállalkozás teljeskörűen végzi Lamborghini, Same, Deutz traktorok javítását is.

Forrás: MTI, traktoralkatresz.hu