Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Pörög a mezőgazdasági gépvásárlás

2015. augusztus 17.

Rekordot döntöttek az idén a mezőgazdasági gépvásárlások Magyarországon – állítja a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára. Reméljük sok volt közül a Lamborghini, a Deutz-Fahr, a Hürlimann, a Fendt és a Same gép.

Míg a nemzetközi trend 5-7 százalékos csökkenést mutat, addig hazánkban az idei első negyedévben 20,4 milliárd forint értékben vásároltak mezőgazdasági gépeket – közölte Nagy István, a Portfolio Kelet-magyarországi Agrárfórumot megelőző sajtótájékoztatón. A gépvásárlási láz azt jelzi, hogy a magyar mezőgazdaságban van tőke, van beruházási szándék és van jövőkép – jelentette ki az államtitkár. Nagy István ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a korszerű gépek kezelése korszerű tudást igényel. Ezt a Lucrus Hungária Kft is megerősíti, hiszen számos hibát okoz a Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt gépeknél a szakszerűtlen használat.

Az FM-nek az a célja, hogy a hozzá tartozó mezőgazdasági szakközépiskolák újítsák meg a képzést, s magasan kvalifikált szakképzett embereket adjanak a magyar mezőgazdaságnak – mondta.

Példaként említette a Hajdúsági Expónak helyet adó hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolát, ahol az idén két osztállyal is bővül a szakképzés, az ország más területein pedig szakemberhiánnyal küzdenek. Hozzátette: minden potenciált, ami a magyar mezőgazdaságban rejlik, csak tudással lehet kiaknázni, csak így lehet versenyképes az ágazat.

Jakab István, a Magosz elnöke, az Országgyűlés alelnöke is a képzésre hívta fel a figyelmet megemlítve azt a célt, hogy az egyetemeken kívüli tudásközpontok is versenyképes tudást adjanak át.
Megemlítette, hogy Hajdú-Bihar ilyen szempontból is fontos térség: a debreceni egyetemi agrárcentrum mellett a megyében van az ország legversenyképesebb agrárintegrációja, a KITE Zrt.

A Magosz elnöke az aszályra is utalva kijelentette: öntözés nélkül nincs termelésbiztonság. Az idei szárazság miatt 30 százalékot meghaladó lesz a kukorica terméskiesése, ez 2 millió tonnát és 100 milliárd forintot meghaladó veszteséget jelent – tette hozzá.

A szaktudás nagyon fontos, ezért jó hír, hogy a Lucrus Hungária számára javításokat végző szakemberek 15 éves tapasztalattal rendelkeznek, amellett, hogy a gyártók által tartott képzéseken is részt vettek. Ennek köszönhetően országosan végzik Same, Lamborghini, Hürlimannés Deutz-Fahr traktorok javítását.