Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Kész az ökogazdálkodási akcióterv tervezete

2013. május 22.

Tervezetben már kész a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) ökogazdálkodási akcióterve, amelyet várhatóan június elején társadalmi vitára bocsátanak – mondta az MTI-nek a VM parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Elmondta, Magyarországon jelenleg mintegy 124 ezer hektáron folyik ökológiai gazdálkodás. A terület 80 százalékát már átminősítették ökológiai gazdálkodásra alkalmas területté, a fennmaradó hányad átminősítése folyamatban van.

A minisztérium tervei szerint néhány év múlva az ökológiai gazdálkodásra alkalmas terület Magyarországon elérheti a 300 ezer hektárt. Tóth Katalin kiemelte, a magyar minősítő szervezetek tevékenységének elismerése is, hogy a magyar biotermékeket jól el lehet adni külföldön, főként Nyugat-Európában, ahol csak a jó minőségű bioáru értékesíthető.

A biotermékek nagy része exportra kerül, azon a gyakorlaton azonban mindenképpen változtatni kell, hogy ennek 80-85 százaléka alapanyagként kerül külföldre – hangsúlyozta. A feldolgozottsági fokot kell növelni ezen a területen annak érdekében, hogy a hozzáadott értékkel teremtett haszon minél nagyobb hányadban Magyarországon maradhasson.

A vidékfejlesztési tárca a most elkészült ökogazdálkodási akcióterv tervezetének társadalmi vitája során nemcsak a gazdálkodók, a szakmai és civil szervezetek, valamint a fogyasztók véleményét szeretné kikérni, hanem ösztönzést is kíván adni az ökogazdálkodás eddiginél szélesebb körű elterjesztésének és a biotermékek fogyasztásának.

Növelni szeretnék a termelői és fogyasztói tudatosságot, továbbá a termelők összefogását, valamint segíteni kívánják a fogyasztói, termelői hálózatok létrehozását. Emellett meg kívánják erősíteni az ökológiai gazdálkodást segítő kutatási hátteret is azért, hogy a termelés folyamatosan fejleszthető legyen ezen a területen – sorolta a helyettes államtitkár.

Forrás: MTI

Alkatrész és javítás Same, Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt és Lamborghini gépekhez. Olaj, szűrő karbantartáshoz, gyári alkatrészek a legkisebbtől a legnagyobbig. Traktor elektronikai javítás is.