Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Elégedetlenek a tejtermelők

2014. november 19.

Csalódottak és dühösek a tejtermelők, mert az áfacsalókkal szembeni szigorú fellépés jobbára ígéret maradt, miközben a környező országok orosz piacról kiszorult termékei leverik az amúgy is alacsony felvásárlási árakat – írja szerdai cikkében a Népszabadság. Az elkeseredett gazdák között lehetnek olyanok, akik Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt vagy Deutz-Fahr traktorral rendelkeznek.

A tej élet, erő, egészségIstvánfalvi Miklós, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács társelnöke a lapnak azt mondta, a legtöbb gondot okozó “áfacsalt”, másfél százalékos UHT tejből még mindig nagyon sok van forgalomban. A korábban ígért nagykereskedelmi regisztráció nem valósult meg.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tartott ugyan ellenőrzéseket és kisebb sikereket el is értek, ám ezek nem voltak olyan mértékűek, hogy érdemben hozzájárultak volna a piac tisztulásához. Ezenfelül a gazdák ( akár Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann vagy Fendt tulajdonosok is) áfacsökkentésről szőtt elképzelései sem valósultak meg.

A termelők abban bíznak, hogy az elektronikus útdíjfizetési rendszer és a tervek szerint elektronikussá váló menetlevél-nyilvántartás összevezetése miatt a szállításokat jobban nyomon lehet követni, s így a hatóság könnyebben ki tudja szűrni a szürke- vagy fekete-tejszállítmányokat.

A gazdák – köztük a Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr traktort birtoklók – helyzetét az orosz embargó is súlyosbítja. A nyers tej termelői ára jelenleg 90-100 forint literenként, míg év elején 108-110 forint volt a jellemző. Némi örömre az adhat okot, hogy az első kilenc hónapban ilyen körülmények között is 7 százalékkal nőtt a termelés és a belföldi értékesítést is sikerült növelni, az export ugyanakkor csökkent.

Különösen fontos lenne a magyar fogyasztók figyelmét a honi termékekre irányítani. Ezért a terméktanács szeretné növelni az erre a célra felhasználható reklámkeretét, amelyhez a kormánytól mintegy 800 millió forintos kiegészítést kér. A forrás szándékaik szerint március végéig szólna, amíg az uniós tagországok tejtermelési kvótái érvényben vannak – mondta Istvánfalvi Miklós.

Tudta?

A tej nagy arányban tartalmaz a szervezetünk számára szükséges ásványi anyagokat, vitaminokat és fehérjéket. Főleg csontozatunk számára fontos kalciumtartalma miatt fogyasztjuk. Napjainkig csupán pozitív tulajdonságairól hallottunk e szinte korlátlan mennyiségben rendelkezésünkre álló élelemről. Fogyasztását káros mellékhatások nélkülinek tekintik és általában véve nagy mennyiségben ajánlott. Napjainkban ellentmondások tárgyává vált és jótékony hatásait sok tudós megkérdőjelezi.

Tejtermelők számára is kínál alkatrészeket a Lucrus Hungária Kft, ha Same, Lamborghini, Hűrlimann, Fendt vagy Deutz-Fahr traktorhoz keresnek alkatrészt. Kenőanyagok, csapágyak, kábelek, szűrők, motoralkatrészek, váltóalkatrészek, a hidraullikus rendszer elemei, elektronikai egységek – minden egy helyen!