Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Kártalanítják a libát, kacsát tartó gazdákat

2017. február 9.

Már 1,7 milliárd forintot kifizettek a madárinfluenza miatti kártalanításban érintett állattartóknak, ez rövidesen további 1,5 milliárd forint jövedelempótló de minimis támogatással egészül ki, amire a vízi szárnyast – libát, kacsát – tartó gazdálkodók lesznek jogosultak – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdán. A jogosultak között lehetnek, Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr tulajdonosok is.

slider-british-goose-producers4A közlemény szerint a jövedelempótló támogatással a kormány – a közvetlen károk 100 százalékos kártalanításán túl – az ágazat talpon maradását is segíti. Az FM jövedelempótló támogatási rendelete előkészítés alatt áll, a szükséges források biztosításáról a tárca gondoskodott.

A kormány állítólag gondoskodik az állattartók közvetlen kárainak megtérítése mellett a gazdasági tevékenységük kényszerű szüneteltetése miatt elmaradt jövedelem részleges kompenzálásáról is.

Tudta?

Mint a wikipédia rámutat a madárinfluenza vírusos megbetegedés, amelyet valamely, a madarak szervezetéhez alkalmazkodott influenzavírus okoz. Nem kizárólag madarakat betegíthet meg. Az emberre legveszélyesebb változatának a HPAI (angolul highly pathogenic avian influenza, azaz „magas patogenitású madárinfluenza”) H5N1 törzseket tartják.

 

Same alkatrész, Lamborghini alkatrész, Hürlimann alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész, Fendt alkatrész egy helyen a Lucrus Hungária Kft-nél.