Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Tilos tüzet gyújtani Bács-Kiskun megyében

2013. június 21.

Tilos tüzet gyújtani Bács-Kiskun megye erdőterületein, az erdők és fásítások kétszáz méteres körzetében a megyei kormányhivatal június 21-étől – tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön az MTI-t.

A hirtelen nappali felmelegedés és a csapadékmentes, száraz időjárás miatt a megye erdőterületein és annak környezetében, különösen a parlag- és legelőterületekkel határos erdőkben, valamint a fenyvesekben fokozott tűzveszély alakult ki. Tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést – áll a közleményben.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók (akár Same, akár Lamborghini traktorral) figyelmét, hogy égő cigarettát és más dohányneműt ne dobjanak el, mert az fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek. A tűzvédelmi rendelkezéseket megszegése szabálysértés.

Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Alkatrészek Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt gépekhez. Traktorjavítás helyszíni kiszállással is.