Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Javult a mezőgazdaság teljesítménye?

2014. március 10.

A Vidékfejlesztési Minisztérium visszautasította a mezőgadasági termelők szövetségének kritikáit az agrárteljesítmények csökkenéséről. A tárca közleményében leszögezte: a mezőgazdaság teljesítménye jelentősen javult az elmúlt három évben.

Reméljük számos Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt tulajdonos is így érzi.

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján a szervezet elnöke, Nagy Tamás azt mondta: a magyar mezőgazdaság messze a termelési potenciálja alatt teljesít, még mindig nem érte el az 1989-es szintet, annak a 80 százaléka körül mozog. A szervezet elnöke szerint az ágazat teljesítménye a rendszerváltást követően zuhant, az ország uniós csatlakozása után öt évig biztatóan emelkedett, majd 2009 után ismét csökkenni kezdett.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a minisztérium hangsúlyozta: agrárgazdasági adatok támasztják alá, hogy az agrárium a gazdasági növekedés egyik meghatározó összetevőjévé vált, az ágazat bruttó hozzáadott értékének volumene 2013-ban 22 százalékkal bővült. Ennek köszönhetően a mezőgazdaság részesedése a bruttó hozzáadott értékből 2013-ban a 2010. évi 3,6-ról 4,8 százalékra nőtt.

A Mezőgazdasági Számlarendszer előzetes adatai szerint a mezőgazdaság kibocsátása 2013-ban újabb rekordértéket ért el, 2265 milliárd forint volt, amely a három évvel ezelőttit 34 százalékkal haladja meg – közölte a VM.

Lamborghini, Same, Deutz-Fahr tulajdonos is kivették a részüket ebből a bővülésből és a Hürlimann és Fendt gépet használóknak is szerepe volt benne.

A tárca szerint megalapozatlan csökkenésről beszélni, amikor az elmúlt években látványos fejlődésen ment keresztül az agrárexport is, amely 2013-ban újabb rekordértékre, 8,1 milliárd euróra nőtt. Ennek köszönhetően 2010 és 2013 között 2,3 milliárd euróval, 39 százalékkal bővült a kivitel. Ezáltal az agrárgazdaság a nemzetgazdaság külkereskedelmének meghatározó elemévé vált – hangsúlyozta közleményében a VM.

A pozitívumok között említi a minisztérium, hogy a mezőgazdaság beruházásai 2013-ban 259 milliárd forintra nőttek, volumenük 2010 és 2013 között összességében 15 százalékkal emelkedtek. Ennek köszönhetően a mezőgazdaság részesedése a nemzetgazdaság beruházásaiból 4,8-ról 5,7 százalékra ugrott. Az ágazat termelőkapacitása és hatékonysága erősödött – közölte a tárca.

Ha traktor javíttatna, ha alkatrészt keres, a Lucrus Hungária Kft-nél Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt, Deutz-Fah tíousokra megtalálja.

Forrás: MTI