Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Spóroljon százezret a traktorgumival

2016. március 23.

Egy átlagos, 100 hektár földterületet művelő agrárgazdaság állítólag évente átlagosan akár 500 liter üzemanyagot, vagyis közel 150.000 forintot is megtakaríthat a Bridgestone innovatív traktorabroncsainak használatával. Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr gépekre is felszerelhető az új abroncs, amelynél a repülőgép abroncsok gyártásában szerzett tapasztalatokat is alkalmazták.

01_VT TractorAz abroncsok legfontosabb előnye, a gyorsabb munkavégzés és alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett az, hogy a talajjal érintkező felületük akár 26 százalékkal is nagyobb, mint a hagyományos abroncsoknak; vagyis kevésbé tömörítik össze a talajt, így magasabb terméshozam érhető el velük.

A Mezőgazdasági Gépesítési Intézet 2014-as adatai alapján egy közepes, 125 kW teljesítményű univerzális traktor – lehet az Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr – üzemeltetési költségeivel számolva a termőterület megművelésének üzemanyag költsége, a művelés mélységétől és a terepviszonyoktól függően 20-30.000 forintot tesz ki. A magyar agrárgazdaságok átlagosnak számító, 100 hektáros üzemméretére vetítve ez azt jelenti, hogy egy agrárvállalkozásnak évente 2-3 millió forintot is üzemanyagra kell költenie.

A traktorok és mezőgazdasági gépek abroncsaiban tehát jelentős üzemanyag- és költségmegtakarítási potenciál rejlik. A Bridgestone VT-TRACTOR abroncsokkal 50 hektáronként 36 liter gázolaj takarítható meg, ami az átlagos, 100 hektár üzemméretű magyar agrárgazdaságra vetítve, az adott terület évenkénti 6-8 alkalommal történő megművelésének üzemanyagigényével számolva, évente akár 420-560 liter üzemanyag-megtakarítást (vagyis a gázolaj átlagárával számolva évente 126.000-168.000 forint megtakarítást) eredményezhet. Ez a spórolás Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr traktorokon is megvalósítható.

A mezőgazdasági abroncsok egyik legfontosabb tulajdonsága az oldalfali rugalmasság. A hagyományos, 1,0 bar, illetve 1,2 bar nyomáson működő abroncsokkal szemben a Bridgestone VT-TRACTOR abroncsok alacsonyabb, akár 0,8 bar nyomáson is üzemeltethetők, ezáltal az abroncs akár 26%-kal is nagyobb felületen érintkezik a talajjal és kevésbé tömöríti azt, így jobb lesz a talaj nedvességelnyelő és megtartó képessége, ami hozzájárul az adott terület terméshozamának növeléséhez.

A VT-TRACTOR terhelési kapacitása ráadásul független a traktor sebességétől, így nem szükséges az abroncsnyomáson változtatni, akár szántóföldön dolgozik, akár az országúton hajt a gazda. A szabványos abroncsokkal összehasonlítva ugyanazon az 50 km/h-s sebességen és 1,6 bar nyomáson a VT-TRACTOR abroncsok 40%-kal nagyobb terhet képesek szállítani, amely a gazdák számára – mivel kevesebb fordulót kell megtenniük az országúton – időt és pénzt takarít meg.

Same alkatrész, Lamborghini alkatrész, Hürlimann alkatrész, Fendt alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész egy helyen, a Lucrus Hungária KFT-nél.