Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Százmilliárdos beruházási hitelprogramot indít az OTP

2012. július 5.

Százmilliárd forint keretösszegű hitelpályázatot indít vállalati ügyfelei részére az OTP Bank, a program egyik prioritása az európai uniós pályázati forrásokból tervezett – ezen belül is kiemelten a feldolgozóipari, a mezőgazdasági és az élelmiszeripari – beruházások finanszírozása.

Wolf László vezérigazgató-helyettes szerdán, a hitelprogramot bemutató budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a makrogazdasági környezet nem kedvez a növekedésnek, a beruházások az idén a bank várakozásai szerint 2 százalékkal csökkennek. Úgy vélekedett, a növekedés egyik fő akadálya a bizalom hiánya, amelynek visszaállítása kulcskérdés, mert bővítheti a beruházásokat és a hitelezést. Hozzátette, hogy az IMF-megállapodás megkötése javítani fogja a befektetői bizalmat.

Kifejtette: a bankrendszer likviditási oldalról kész a gazdaság finanszírozására, a külföldi források ugyan csökkentek, a hitel/betét mutató azonban javult. A kockázati CDS felár (Credit Default Swap – az államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók) a vezérigazgató-helyettes szerint az IMF-megállapodás megkötésével automatikusan javulni fog.

A negatívumok között említette, hogy a vállalati szektorban nő a 90 napon túl nem fizetők aránya, s a nettó hitelfelvétel is csökken. A bank arra számít, hogy a vállalati hitelezés 2013-tól indulhat újra bővülésnek.

Forrás: MTI

Hitellel cégünk nem szolgálhat, de alkatrészből teljeskörű ellátást biztosítunk Fendt, Same, lamborghini, Deutz-Fahr és Hürlimann gépekhez. A traktorok javítását is végezzük.