Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Támogatás a juh- és kecskejelölő elektronikus eszközökre

2011. szeptember 16.

Szeptember 15-től november 30-ig igényelhető támogatás a juh- és kecskejelölő elektronikus eszközökre – közölte a Magyar Agrárkamara.

Az uniós szabályok szerint az ez év első napjától született juhokat és kecskéket elektronikus eszközökkel kell megjelölni. Az ilyen eszközökre járó támogatás normatív jellegű, az állománylétszámtól független, és degresszív. Amíg a 2010-ben gyártott és beszerzett egyedi jelölőeszközökre 1,02 eurót kaphatnak az állattartók, az idén gyártott és beszerzett eszközökre 0,82 euró, az utolsó évben – 2014-ben – pedig már csak 0,2 euró igényelhető.

A támogatás keretösszege 800 millió forint. A támogatás felső határa pedig – a támogatási időszak alatt – állattartónként évi 10 ezer eurónak megfelelő forintösszeg, de legfeljebb mintegy 2,8 millió forint, az állatlétszámtól függetlenül.

A támogatás kizárólag a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal által engedélyezett és a www.enar.hu honlapon közzétett elektronikus jelölőeszközök beszerzéséhez igényelhető.

A támogatási kérelem idén szeptember 15-től november 30-ig postázható a Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által rendszeresített és a honlapján közzétett formanyomtatványon, az MVH illetékes megyei kirendeltségéhez. Az említett  határidő jogvesztő.

Forrás: MTI

Teljeskörű javítás és alkatrészellátás az ország egész területén Hürlimann, Same és Deutz-Fahr típusú traktorokhoz a Lucrus Bt-től. www.lucurs.hu