Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Több mint 8 milliárd forintot oszthat szét az MVH a gazdálkodóknak

2015. szeptember 14.

Csaknem 8,4 milliárd forintot oszthat szét a gazdálkodóknak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az Európai Unió fel nem használt előző évi krízistartalékából, a támogatást a napokban 65 ezer gazdálkodó kapja meg – írja a Magyar Idők hétfői számában a hivatal tájékoztatására hivatkozva. Ebből a pénzből juthat Lamborghini traktor tulajdonosoknak, de Same, Fendt, Deutz-Fahr, Hürlimann gépet használók is reménykedhetnek.

Azok a mezőgazdasági termelők jutnak hozzá a visszatérítéshez, akiknek a 2014-es évre megítélt közvetlen támogatás összege meghaladta a 2000 eurót.

Az MVH tájékoztatása szerint Magyarország 26,9 millió euró, azaz mintegy 8,4 milliárd forintot juttathat vissza a gazdálkodóknak. A visszatérítés minden olyan termelőt érint, akinek a területalapú támogatásra jogosult földje meghaladja a kilenc hektárt. Tehát nem számít milyen gépük van, lehet az akár, Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt, Same vagy Lamborghini is.

A visszatérítéssel érintett hektárszám mintegy 4,5 millió, és a termelők 37 százaléka, vagyis hozzávetőlegesen 65 ezer gazdálkodó részesülhet a különtámogatásból.

Mint írják, a váláságban lévő tejtermelők járhatnak a legjobban, mivel a 2014-ben működő különleges tejtámogatás révén a teljes 8,4 milliárd forintos összeg 13,3 százalékára, mintegy 1,12 milliárd forintra számíthatnak.

Tudta?

A hektár (jele: ha) az ár százszorosa, földterület fizikai méretének méréséhez használt mértékegység. Nem része az SI mértékegység-rendszernek, de használható, mint SI mértékegység konstansa. Hasonlóan más, nem SI mértékegységekhez (az idő (perc, óra, nap), a térfogat (liter) és a tömeg (tonna)), a hektár használatát is elfogadta a Szabványügyi Hivatal.

1 ha = 10 000 m² = 104 m² = 0,01 km²

Egy hektár egy 100×100 méteres területnek felel meg. A hektár mértékegységet elterjedten használják a mezőgazdaságban, az erdőgazdálkodásban és a várostervezésben. Elterjedtségét indokolja, hogy emberi léptékekkel arányos érték, a négyzetméter és a négyzetkilométer közötti milliószoros eltérést jól kitölti.

Lamborghini alkatrész, Same alkatrész, Hürlimann alkatrész, Fendt alkatrész, Same alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész egy helyen a Lucrus Hungária Kft.-nél. Traktorjavítás teljeskörűen, motorfelújítás, váltófelújítás.