Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Több mint ezer bejelentés aszálykár miatt Somogyban

2012. október 2.

Több mint ezer bejelentést tettek a gazdák aszálykár miatt Somogyban szeptember végéig, a szárazsággal sújtott terület 79 ezer 813 hektár – közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint a kár térségenként eltérő mértékű, a kukoricánál esetenként eléri a 100 százalékot. A szántóföldi növények mellett a szőlőt, a gyümölcsöket és az egyéb kertészeti ágazatokat is érte kár. Az állattenyésztőknek elsősorban a takarmányhiány, illetve a takarmány árának emelkedése okoz jelentős gondot.

A kárbejelentéseket követően eddig csaknem 900 helyen – több mint 55 ezer hektáron – tartottak helyszíni szemlét. A kormányhivatal közölte, hogy jó ütemben folynak a betakarítási munkák a megyében. A 23 ezer hektárnyi napraforgó 98 százalékát, a valamivel több mint 101 ezer hektáron elvetett kukorica 62 százalékát, a szója harmadát, a burgonya csaknem 90 százalékát, a cukorrépa 14 százalékát takarították be.

A tényleges regisztrált termésátlagok az előzetes becslési adatoknál kedvezőtlenebb képet mutatnak – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Gyári alkatrészek Deutz-Fahr, Lamborghini, Hürlimann, Same és Fendt gépekhez. A mezőgazdasági vontatók átfogó javítását is végezzük országosan, a mechanikus részek mellett az elektronikai rendszerekkel is foglalkozunk.