Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Szerkezetátalakítási támogatás a kérődzőket tartóknak

2013. május 28.

Május 28-ától több mint 12 milliárd forintot utal át 10 ezer gazdálkodó számára a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), miután megindult a szerkezetátalakítási támogatás kifizetése a kérődzőket tartó gazdáknak.

Közleményében a hivatal ismerteti: a támogatás kifizetése a kérődző szerkezetátalakítási nemzeti programnak az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott különleges támogatása keretében történik.

A program célja, hogy az ágazatban tevékenykedő gazdálkodók ne szoruljanak ki a helyi gazdasági hálózatokból, és az érintett területeken ne csökkenjen a gazdasági aktivitás szintje, továbbá a húsmarha- és juhtenyésztő területeket ne vonják ki a hasznosításból, és ezek jó ökológiai állapotban maradjanak.

A programban résztvevők – akik között vannak Lamborghini traktort használók is – jogosultságaik alapján kapják a támogatást. Az idén az anyatehén-tartók szerkezetátalakítási jogosultsága 171,83 euró, a hízott bikánál 75,61 euró, a szarvasmarha extenzifikációs többletjogosultsága 60,14 euró, az anyajuh szerkezetátalakítási jogosultság 11,17 euró, az anyajuh kiegészítő többletjogosultság pedig 6,87 euró. (Az euróban meghatározott támogatást forintban fizetik ki, az átváltási árfolyam: 284,89 forint/euró – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Állattenyésztők mellett növénytermesztőknek és az iparban dolgozóknak is teljeskörű alkatrészellátás Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr gépeknél. Traktorjavítás országosan.