Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Traktoros tréninggel indul a Vidék-Kaland június 8-án

2012. június 4.

Felkészítő traktoros tréninggel, vezetéssel és szereléssel indul június 8-án a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA által szervezett Vidék-Kaland egy Kecskeméthez közeli tanyán.

A programban résztvevő városi fiatalok – a többi között orvos, zenész, ipari formatervező és ingatlanközvetítő – június 15. és augusztus vége között 5 napot tölthetnek fizikai munkával egy vidéki gazdaságban. Ezt megelőzően a gazdák és a “kalandorok” június 8-án felkészítő napon vesznek részt és a traktorvezetés, traktorszerelés mellett további feladatokban is kipróbálhatják magukat, mielőtt a nyáron egy hétre beköltöznek a 20 vidéki gazdaság egyikébe – közölte Myat Kornél programkoordinátor pénteken az MTI-vel.

Az AGRYA 2011-ben szervezte meg először a Vidék-Kaland Programot azzal a céllal, hogy a városban élő fiatalok számára személyes példákon keresztül mutassa be a mezőgazdaság működését, az élelmiszer-előállításban és a társadalomban betöltött szerepét, tájékoztatást adjon az agrár- és vidékfejlesztési támogatások működéséről, indokoltságáról, valamint betekintést engedjen a gazdálkodók, mezőgazdászok napi életébe, a gazdálkodói életformába. A program további célja, hogy a városi és a vidéki életmód közelebb kerüljön egymáshoz, a városban élő fiatalok testközelből tapasztalják meg a gazdaságban dolgozók mindennapjait – idézte a közlemény Mikula Lajos, az AGRYA elnöke szavait.

Idén összesen 132 jelentkezőt hallgattak meg az AGRYA, a Magyar Rádió, valamint a programot támogató OTP Bank és Axiál Kft. szakemberei.

A kiválasztottak tapasztalataikról folyamatosan tájékoztatást adnak a videk-kaland.hu blogon. A program a kalandorok számára ingyenes, ellátásukat, a foglalkoztatással kapcsolatban felmerülő járulékokat a fogadó gazdák vállalták magukra.

Forrás: MTI

Traktorok javítása és alkatrész értékesítés. Same, Deutz-Fahr, Hürlimann, Lamborghini márkák.