Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Újraindul a marhaexport Törökországba

2012. február 7.

újraindul a marhaexport Törökországba

A törökök elfogadták a magyar hatóság intézkedési csomagját, s ezért ismét engedélyezik a az élőállat, így a marhaimportot Magyarországról – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a török Mezőgazdasági, Élelmiszeripari és Állattenyésztési Minisztérium feloldja a magyarországi élőállat szállítás ideiglenes felfüggesztését, ezért a kvóták kiosztása után folytatódhat a kiszállítás. A tájékoztatás szerint az exporttal foglalkozó cégek is megkapják az információkat a korlátozás megszüntetéséről.

A közlemény szerint a jövőben a magyar cégek a szállítmányokat meghatározott gyűjtőpontokról indíthatják útnak, ahol magyar és török állatorvos közreműködésével vizsgálják a járművekre felrakodott állatok szállítási körülményeit, fülszámukat és a dokumentumokat.

A török hatóságok tavaly decemberben függesztették fel ideiglenesen a magyar szarvasmarha exportot technikai kifogásokra hivatkozva. A Vidékfejlesztési Minisztérium azonnal felvette a kapcsolatot a török féllel, Bognár Lajos helyettes államtitkár személyesen utazott Ankarába az ügy tisztázására. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az állatszállítások szigorú ellenőrzését rendelte el, s egy intézkedési csomagot készíttetett, amelyet elküldtek az illetékes török minisztériumnak is – közölte a tárca.

A tárgyalások eredményeként a vágóállat szállítás mellett az idén megindulhat a tenyésztésre szánt juhok és kecskék exportja is Törökországba.

Forrás: MTI

Teljeskörű alaktrészellátást kínálunk Same, Deutz-Fahr, Hürlimann és Lamborghini gépekhez. Ezeken túl Fendt típusú traktorokhoz is szállítunk alkatrészt. A gépek javítását országosan vállaljuk.