Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Uniós támogatást kapnak az állomány-felméréshez a méhészek

2013. január 10.

A mézelőméh-kolóniák fogyásáról szóló tanulmányok elkészítéséhez az Európai Unió Magyarország számára 141 276 eurónak megfelelő forintkeretet – azaz valamivel több, mint 40 millió forintot – biztosít – tették közzé a kormányzati hírportálon szerdán.

A kormany.hu-n olvasható tájékoztatás szerint az uniós pénzhez a kormány a nemzeti költségvetésből 14 millió forintot tesz hozzá.

A méhcsaládok pusztulásának okait kutató tanulmányi programokkal kapcsolatos vizsgálatok elvégzéséhez igénybe vehető támogatás nyújtásának részletes szabályait a vidékfejlesztési miniszter rendeletben szabályozza, amelynek tervezete megtalálható a kormányzati portálon.

A tanulmányi programokkal kapcsolatos laboratóriumi vizsgálatok elvégzéséhez, mintavételhez, a méhészetek és méhkolóniák egészségi állapotának ellenőrzéséhez, a jogszabályban meghatározott költségek fedezéséhez kapcsolódó pénzügyi hozzájárulás igénybevételére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) lesz jogosult. A Nébih a méhegészségügyi felelősökön keresztül biztosítja a programokhoz szükséges vizsgálatokat. Így a méhegészségügyi felelősök a támogatásért ide fordulhatnak.

A tanulmányi programokban való részvétel a méhészetek számára önkéntes, a támogatás felhasználásával a méhészek ingyenesen felmérhetik méhcsaládjaik egészségi állapotát – tartalmazza a tájékoztatás.

Forrás: MTI

Lamborghini alkatrész, Same alkatrész, Hürlimann Alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész, Fendt alkatrész egy helyen, a Lucrus Hungária KFT-nél. Teljeskörű javítás és karbantartás