Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Vetésszerkezet-kalkulátor gazdálkodóknak

2012. december 22.

Vetésszerkezet-kalkulátort fejlesztett ki a Magyar Agrárkamara az Agrár-környezetgazdálkodási Program (AKG) kapcsán érintett termelők részére – közölte a köztestület szerdán az MTI-vel.

Az agrárkamara közleménye szerint az alkalmazás segíti a gazdálkodókat a támogatás feltételeinek teljesítésében, illetve a szükséges korrekciók végrehajtásában. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló rendelet értelmében a szántóföldi célprogramok többségénél előírás a meghatározott vetésszerkezet betartása.

A Gazdálkodói Információs Szolgálat (GISZ) – a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) közreműködésével – az AKG vetésszerkezeti előírások betartásának segítésére és ellenőrzésére kifejlesztette AKG vetésszerkezet-kalkulátort (AKG-VK). A kalkulátor minden MVH-regisztrációs számmal rendelkező gazdálkodó számára elérhető az akg.agrarkamara.hu weboldalon.

Gabonával foglalkozóknak ugyanúgy, mint szőlészetben vagy állattartásban érdekelt gazdálkodóknak: teljeskörű alkatrészellátás Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt gépekhez. Traktorjavítás országosan, elektronikai problémák orvoslása.