Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Egyelőre nem lesz állami takarmányalap

2012. augusztus 9.

Egyelőre nincs napirenden az állami takarmányalap létrehozása – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája kedden az MTI megkeresésére.

A szaktárcánál azonban hozzátették, hogy az állattartók megsegítése érdekében a forgóeszköz hitelnyújtásra és a megemelt nemzeti támogatások folyósítására látnak esélyt.

Több szakmai szervezet is felvetette egy állami takarmányalap létrehozását az állattartók helyzetének könnyítése érdekében. Legutóbb a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz), valamint a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) sertéstenyésztői választmánya javasolta, hogy – a hőség okozta károk enyhítésének részeként – az állam hozzon létre egy takarmányalapot, bázist, hogy a magyar állattartók takarmányszükséglete az idei nehéz körülmények ellenére is biztosítható legyen.

Az állattenyésztők szakmai szervezetei közül több javasolta a kedvezményes forgóeszköz hitelhez való hozzájutás lehetőségének megteremtését is. Emellett kérték azt is, hogy emeljék meg a nemzeti támogatások összegét.

Forrás: MTI

Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt traktorokhoz alkatrészek raktárról. A gépek javítását és karbantartását is végzi a Lucrus Hungária Kft.