Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

420 millió forint jut a Falugazdász program bővítésére

2018. november 20.

IMG_3199Több mint 420 millió forint áll rendelkezésre a teljes Kárpát-medencét lefedő Falugazdász Program egy évi működtetésére – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az Erdélyi Agrárakadémián. Ebből a pénzből több mint 100 külhoni szakember láthatja el fontos információkkal és a gazdálkodáshoz szükséges tanácsokkal a határon túl élő termelőket.

Az ötödik alkalommal megrendezett eseményen az Agrárminisztériumot képviselő szakember kifejtette, hogy kiemelt területnek tartják a szakképzés támogatását. Gyakornoki programot indítottak, melynek keretében 2013 óta minden évben lehetővé teszik a külhoni magyar nyelvű agrárprofilú közép- és felsőoktatási intézményekben tanuló diákok számára, hogy megismerjék a tárca és háttérintézményei munkáját, valamint hasznos szakmai programokat, üzem és farmlátogatásokat szerveznek számukra.

A Kárpát-medencét lefedő Falugazdász Programról elmondta, a közeljövőben Erdélyben 60 szakember kezdheti meg a munkát. A program végrehajtása során meghatározták a falugazdászok kötelező és ajánlott feladatait, valamint az elvárt végzettséget és egyéb ismereteket.

Same alkatrészek, Lamborghini alkatrészek, Deutz-Fahr alkatrészek a Lucrus Hungária Kft-től.