Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Áprilisban enyhültek az élelmiszerárak

2012. május 3.

Három havi emelkedést követően áprilisban enyhültek a globális élelmiszerárak, és ez az irányzat a következő hónapokban is tartós lehet – áll az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO havi élelmiszerárakról szóló jelentésében. A globális áresés elsősorban a gabona- és a cukorárak csökkenésének köszönhető.

A FAO élelmiszer-árindexe 214 pont lett áprilisban, a márciusi felülvizsgált 217 pont után. A szervezet előrejelzései szerint az árak a következő hónapokban is nyomottak lesznek, bár az időjárás alakulása ebben a rövid távú prognózisban is hordoz kockázatokat.

A FAO egyúttal 675 millió tonnára csökkentette a világ búzatermésére vonatkozó előrejelzését a 2012/2013-as idényre, a korábban becsült 690 millió tonnáról. A prognózis visszafogását a szervezet a korábbi becslésekhez képest kedvezőtlenebb ukrán, kazah, kínai, marokkói és uniós búzatermés kilátásokkal indokolta.

Forrás: MTI

Javítás és karbantartás Lamborghini, Same, Deutz-Fahr és Hürlimann traktorokhoz, amelyekhez teljeskörű alkatrészellátást is biztosít a Lucrus Hungária Kft.