Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Brüsszel elutasítja a tejkvóta újrabevezetését

2015. augusztus 28.

Az Európai Bizottság elutasítja azt a felvetést, hogy újra vezessék be az unióban az április elején megszüntetett, korábban három évtizeden át érvényben volt tejkvóta rendszerét – közölte szerdán Phil Hogan mezőgazdasági ügyekben illetékes EU-biztos. “Fenn kell tartani a közös mezőgazdasági politika piacorientáltságát” – fogalmazott sajtótájékoztatóján Hogan.

A tejkvóta a magyar gazdákat is érintette, így azokat is, akik Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt vagy Deutz-Fahr traktorral dolgoznak. A korábbi tejkvótarendszer értelmében országonként maximálták a piacra juttatható tej mennyiségét, és aki ezt túllépte, büntetést fizetett.

A nyomott tejpiaci árszint miatt szeptember 7-én rendkívüli tanácskozást tartanak az EU-országok mezőgazdasági miniszterei. Ezen – az eddig kiszivárgott tervek szerint – “sürgősségi intézkedések” elrendelését tervezik annak érdekében, hogy legalább a ténylegesen felmerült költségeik ellenértékéhez hozzájussanak a termelők.

Az EU-biztos azonban most még nem fejtette ki, hogy konkrétan milyen intézkedésekre gondolnak. Arra hivatkozott, hogy egyelőre nem tudott konzultálni az összes tagország szakminiszterével. Azt viszont hangsúlyozta, hogy elsősorban a viszonylag újnak számító tagországok – azon belül is legfőképpen a balti államok – gazdái – Same, Lamborghini, Hürliamnn, Fendt és Deutz-Fahr tulajdonosok is lehetnek – szorulnak kompenzációra.

A litvánokat különösen érzékenyen érinti az uniós agrártermékekre elrendelt orosz importtilalom, ami válaszintézkedés volt az Oroszországgal szemben az ukrajnai orosz beavatkozás miatt elrendelt uniós embargóra.

Szakértők szerint az egyik lehetséges intézkedés az lenne, hogy december elejéről október közepére előre hoznák a tejtermelő gazdáknak nyújtott pénzügyi támogatás folyósítását. Ez azoknak a gazdáknak is átmeneti segítséget jelentene, akik Same traktorral dolgoznak, de azoknak is, akiknél Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt géppel dolgoznak.

Tudta?

A tej a nőstény emlős állatok tejmirigyeinek (emlőinek) időszakosan kiválasztott váladéka, ami az utód(ok) táplálására szolgál a születés utáni időszakban. A szarvasmarha, juh, kecske, bivaly, szamár, lókanca és teve teje emberi fogyasztásra alkalmas. A tej hőkezelés nélkül, ún. nyerstejként (folyadék formájában) is fogyasztható, de hőkezelve, vagy hőkezelés nélkül számos tejtermék alapanyaga, mint pl. savanyú tejtermékek (joghurt, tejföl, kefir, probiotikus termékek), sajtfélék (túrófélék, oltós alvasztású sajtok, mint pl. a trappista, vegyes alvasztású sajtok (pl. a krémfehérsajt).

Same alkatrész, Lamborghini alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész, Hürlimann alkatrész, Fendt alkatrész egy helyen. A Lucrus Hungária KFt teljeskörűen kínálja Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fhar traktorok alkatrészeit.

Forrás: MTI, Wikipédia