Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Rekord a mezőgazdaságban

2013. december 13.

A mezőgazdasági számlarendszerből származó előzetes adatok szerint idén az ágazat kibocsátása 2265 milliárd forint lesz, 4,2 százalékkal meghaladva a tavalyi eredményt – közölte Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Hajdúszoboszlón. Ez elsősorban a növényi termékek kedvező termésmennyiségének köszönhető, amit számos Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, illetve Hürlimann traktort használó gazda is érzékelt.

A GDP idei növekedésében a mezőgazdaság kulcsszerepet játszik, hiszen az első három negyedévben összesen 21,7 százalékos növekedést produkált a szektor. Az államtitkár ismertetése szerint a mezőgazdaság idei kibocsátásának növekedéshez a növénytermesztés és a kertészeti termékek termelése 6,4 százalékos, az élő állatoké 0,2 százalékos, az állati termékeké pedig 1,5 százalékos pozitív eredménnyel járult hozzá. Az idén a mezőgazdasági termelés jövedelmezősége is nőtt – fűzte hozzá a politikus.

Czerván György csütörtök este a helyi gazdakör és az agrárkamara Téli gazdaestek című rendezvénysorozatának nyitó előadásában a résztvevő mintegy 200 gazda ( Vélhetően volt közöttük, aki Same, Lamborghini, Deutz-Fahr vagy Hürlimann típust használ) figyelmét felhívta arra, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokból Magyarország 1,9 milliárd euróval – mintegy 500 milliárd forinttal – több támogatáshoz jut úgy, hogy közben annak teljes mértéke 11 százalékkal lesz kevesebb.

“Kisebb tortából nagyobb szeletet kapunk: a Magyarországra jutó részarány így 2,8-ról 3,2 százalékra nő” – fogalmazott az államtitkár. Örvendi László, a Hajdúszoboszlói Gazdaköz elnöke a rendezvényről elmondta: immár huszadik alkalommal rendezik meg a tíz előadásból álló sorozatukat. A helyi gazdáknak agrár- és adószakemberek, kereskedők, megyei hivatalvezetők adnak tájékoztatást az ágazat aktualitásairól.

Same alkatrész, Lamborghini alkatrész, Hürlimann alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész – mind egy helyen a Lucrus Hungária Kft-nél. Motoralkatrészek, futómű elemek, szűrők, olajok stb. Traktorjavítás országosan Same, Deutz, Hürlimann Lamborghini gépek esetén.