Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Tízmilliárd kertészeteknek, gépbeszerzési támogatásra

2015. május 19.

Tízmilliárd forint gépbeszerzési támogatásra pályázhatnak a kertészek május 18-tól a keret kimerüléséig, de legkésőbb június 1-jéig – mondta Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke hétfőn az MTI-nek. A Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr márkák kínálatában is szerepel olyan kis traktor, amely kertészeteke munkájában segíthet.

A FruitVeB elnöke emlékeztetett: a kertészeti gépek beszerzésére most rendelkezésre álló keret abból a 35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásból származik, amelyet 2007-2013 között még nem használtak fel.

Ledó Ferenc szerint fontos volna, hogy a most megnyitott pályázati lehetőséget a kertészek teljes mértékben kihasználják, mivel az elnök úgy tudja, hogy az ágazat számára újabb pályázható támogatási forrás csak ez év őszén áll majd ismét rendelkezésre. Olyanok is pályázhatnak, akiknek a gépparkjában már szerepel Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt traktor szerepel.

A mostani pályázaton minden olyan kertészetben használható gépi eszköz és berendezés beszerzésére lehet pályázni, amelyhez nem kapcsolódik építési tevékenység. Így a gazdálkodók pályázhatnak például erő- és anyagmozgató valamint betakarító gépek, továbbá osztályozó és csomagoló berendezések beszerzésére, valamint öntözési eszközök és gépek megvásárlására. Lehet az Deutz-Fahr, Lamborghini, Hürlimann, Fendt vagy Same gép is.

A FruitVeB elnöke úgy ítélte meg, hogy a 35 százalékos mértékű támogatásra minden, az ágazatban tevékenykedő gazdálkodónak érdemes pályáznia anyagi lehetőségeinek figyelembe vételével, mert az jó lehetőség egy-egy gazdaság eszközeinek korszerűsítésére.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a pályázaton a fiatal gazdák és a kedvezőtlen adottságú területen gazdálkodók további 10 százalékos többlettámogatást kaphatnak.

A Lucrus Hungária Kft kínálatában megtalálható, Same alkatrész, Lamborghini alkatrész, Hürlimann alkatrész, Fendt alkatrész és Deutz-Fahr alkatrész is. A cég kínálatában országosan szerepel a Same javítás, Deutz-Fahr javítás, Hürlimann javítás, Lamborghini javítás.

Forrás: MTI