Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Háromszoros pénz a fiatal gazdák indulásához

2014. szeptember 15.

A fiatal gazdák vállalkozás-indításának támogatását szolgáló keretösszeget 4,5 milliárdról 15 milliárd forintra emelte a kormány, így összesen 1270 ifjú gazda kaphat támogatást. A gazdák között lehetnek olyanok, akik Same, Lamborghini, Hürlimann, Deutz-Fahr vagy Fendt traktorral dolgoznak

A kormány honlapján olvasható tájékoztatás szerint a 2007–2013 közötti időszakhoz kapcsolódó vidékfejlesztési program keretében 2014 májusában negyedik alkalommal hirdették meg a fiatal gazdák induló támogatását. A támogatás keretösszege eredetileg mintegy 4,5 milliárd forint volt, amelynek jelentős megemeléséről született döntés. Ennek értelmében a teljes támogatási összeg több mint 15 milliárd forint, amely minden eddiginél nagyobb támogatást jelent.

A közlemény szerint jelenleg zajlik a támogatói döntések előkészítése a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).

A támogatásra azok a 18 és 40 év közötti ifjú gazdák jelentkezhettek, akik először kezdenek gazdálkodni mezőgazdasági üzem vezetőjeként, megfelelő szakmai tudással, végzettséggel rendelkeznek, és vállalják, hogy gazdaságukat legalább 5 évig egyéni vállalkozóként vezetik. Jelentkezésükhöz nem feltétel, hogy van-e traktorjuk, és az milyen típusú, így lehet Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann vagy akár Fendt is.

A támogatás az ifjú agrárszakemberek vállalkozásának elindításához, a birtokstruktúra átalakításához, a mezőgazdaságban dolgozók korösszetételének javításához, valamint a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez járul hozzá.

Közölték azt is, hogy a támogatás elnyerői a korábbiakhoz képest könnyebben teljesíthető feltételekkel számolhatnak.

Nekik szintén lehet Same, Deutz-Fahr, Lamborhini, Fendt vagy Hürlimann traktorjuk, amelyekhez a Lucrus Hungária Kft. – nél minden alkatrészt beszerezhetnek. A vállalkozás emellett vállalja és végzi, Lamborghini, Deutz, Same traktorok javítását is.

Forrás: MTI